Π. Ιονίων Νήσων: Αγωγή κατά τεσσάρων υπαλλήλων για το «Πάμε Στοίχημα»

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει για την «άτακτη» διαχείριση στην Π.Ε. Κεφαλονιάς (τέως Ν.Α.) το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων. Η απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή συνεδρίαση και αφορά την υπόθεση «Πάμε Στοίχημα», δηλαδή, της υπεξαίρεσης εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από τα ταμεία της πρώην Νομαρχίας Κεφαλονιάς κατά τη δεκαετία 2000 – 2010 από στελέχη της που ήταν εθισμένα στο γνωστό παιχνίδι του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, το ΠΣ της ΠΙΝ αποφάσισε να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης και αγωγή κατά των:

1) Αντωνίου Λαγκούση του Σταύρου και της Θεανώς, κάτοικου Αργοστολίου

2) Σπυριδούλας Πολυδωράτου του Νικολάου και της Αγάθης, κατοίκου Περατάτων Δήμου Κεφαλονιάς για τις κάτωθι αξιόποινες πράξεις, ήτοι: κατά συρροή

1) Υπεξαίρεση στην υπηρεσία από κοινού κατ’ εξακολούθηση στρεφόμενη κατά Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκηση, τελεσθείσα από υπαιτίους που μεταχειρίστηκαν ιδιαίτερα τεχνάσματα και εξακολουθούσαν επί μακρώ χρόνο την εκτέλεση του εγκλήματος και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας υπερβαίνουσας το ποσό των 150.000 ΕΥΡΩ.

2) Απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα στρεφόμενη κατά Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τελεσθείσα από υπαιτίους που εξακολουθούσαν επί μακρό χρόνο την εκτέλεση του εγκλήματος και το αντικείμενο της πράξης είναι ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας υπερβαίνουσας το ποσό των 150.000 ΕΥΡΩ

3) Πλαστογραφία από κοινού κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα με το συνολικό όφελος να υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ΕΥΡΩ.

4) Ενεργητική Δωροδοκία.

Παράλληλα αποφάσισε να καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης κατά:

1) Αντωνίου Λαγκούση του Σταύρου και της Θεανώς

2) Σπυριδούλας Πολυδωράτου του Νικολάου και της Αγάθης

3) Αναστασίας Παρασκευαΐδου του Παναγιώτη

4) Ιωάννη Κορδώση του Στεφάνου

με παράλληλο αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής περί μη μεταβολής της νομικής και πραγματικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας αυτών μέχρι του ποσού των 700.000 ΕΥΡΩ όσον αφορά τον Αντώνιο Λαγκούση, μέχρι του ποσού των 700.000 ΕΥΡΩ για την Σπυριδούλα Πολυδωράτου, μέχρι του ποσού των 100.000 ΕΥΡΩ για την Αναστασία Παρασκευαΐδου και μέχρι του ποσού των 100.000 ΕΥΡΩ για τον Ιωάννη Κορδώση.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω ποσά προκύπτουν κατά προσέγγιση από το από 21-11-2011 πόρισμα πειθαρχικής ανάκρισης, η οποία διενεργήθηκε από την κ. Βαρβάρα Αλυσανδράτου του Ευαγγέλου, τ. Προϊσταμένη της Δ/νσης Διοικητικού-Οικονομικού ΠΕ Κεφαλληνίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Σχετικά

Κεφαλονιά: Στο «Πάμε Στοίχημα» λεφτά του νομαρχιακού ταμείου

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!