Σάββατο
3
Ιούνιος
Back

Π.Ε. Θεσσαλονίκης: Εκτός ενιαίας έδρας ταξί Χαλκηδόνα, Λαγκαδάς και Βόλβη

Παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν και τη σθεναρή υποστήριξη των δημάρχων, η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης αποφάσισε κατά πλειοψηφία την εξαίρεση των δήμων Χαλκηδόνας, Λαγκαδά και Βόλβης από την ενιαία έδρα της Θεσσαλονίκης για τα ταξί. «Είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο παρόλο που συμφωνούμε με τη λογική της ενιαίας έδρας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Υπέρ της εξαίρεσης των τριών δήμων από την ενιαία έδρα τάχθηκε ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών ταξί της Θεσσαλονίκης Κώστας Γιαννακάκης, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των ταξί στη Θεσσαλονίκη έχει ήδη αυξηθεί πρόσφατα με την προσθήκη αυτοκινήτων από περιοχές πέριξ της πόλης.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι Λαγκαδά και Χαλκηδόνας και οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί των περιοχών αυτών ζήτησαν μια εβδομάδα παράταση στο χρόνο λήψης της απόφασης για τα ταξί της Θεσσαλονίκης, ώστε να επισκεφθούν τον νέο υπουργό Μεταφορών για να συζητήσουν μαζί του το ενδεχόμενο αλλαγής του νόμου. Επικαλέστηκαν δε το πρόβλημα της διπλής ταρίφας που αντιμετωπίζουν όσοι θέλουν να μεταβούν στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι στο χέρι των δημάρχων, του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη, αν θέλετε, να κυνηγήσουμε την αλλαγή και την τροποποίηση του νόμου. Όταν αλλάξει ο νόμος, είμαστε εδώ για να επικυρώσουμε την τροποποίησή του» απάντησε ο Απ. Τζιτζικώστας.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!