Π.Ε. Σερρών: ΟΧΙ στην «Εποπτεία», ΟΧΙ στις απολύσεις εργαζομένων

Την αντίθεσή της στο Παρατηρητήριο της Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ και τη διαθεσιμότητα – απολύσεις των εργαζομένων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Π.Ε. Σερρών, δηλώντας πως «εξαντλώντας όλες τις νόμιμες δυνατότητες που έχουμε, θα προσπαθήσουμε ανατρέψουμε αυτό το σχέδιο»

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ
Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ως θεσμός, από την ίδρυσή της, έχει επωμισθεί ένα σημαντικό και αναντικατάστατο ρόλο παροχής υπηρεσιών και δημιουργίας υποδομών , για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών.

Οι δομές κοινωνικής μέριμνας, οι υποδομές σε τεχνικά έργα, αθλητισμό, πολιτισμό, παιδεία, καθαριότητα, η διαχείριση απορριμμάτων και αστικών λυμάτων, η ύδρευση, η υγεία, είναι τα βασικά αγαθά που δικαιούται κάθε πολίτης.

Αυτά τα αγαθά, μόνο μια εύρωστη οικονομικά τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί να τα παρέχει.

Με τον «Καλλικράτη» όμως και συνεχίζοντας με μια σειρά ενεργειών οικονομικής κυρίως φύσης, όπως η ελλιπής χρηματοδότηση, η περικοπή μέσα σ’ ένα χρόνο κατά 60% θεσμοθετημένων πόρων, οι κυβερνήσεις των μνημονίων, επιχειρούν να διαλύσουν το θεσμό κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα οι πολίτες να πληρώνουν το μάρμαρο.

Αυτή την «περίεργη» πολιτική βιώνουν δημότες, υπάλληλοι και αιρετοί.

Στο βωμό της δήθεν «δημοσιονομικής εξυγίανσης» θυσιάζουν χιλιάδες οικογένειες εργαζομένων στο καθεστώς της διαθεσιμότητας με τελική κατάληξη την απόλυση.

Δεν αρκούνται στην τεράστια μείωση μισθών που οδηγεί στη φτώχεια και εξαθλίωση, επιχειρούν χωρίς κανέναν δισταγμό να τους στερήσουν το βασικό δικαίωμα στην εργασία, νομοθετώντας μαζικές απολύσεις, που φτάνουν σε ποσοστό 25% των εργαζομένων.

Εμείς,

–       Αρνούμαστε να δεχθούμε την αποδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄και Β΄ βαθμού.

–       Αρνούμαστε κάθε μέτρο και πράξη που καταλύει την συνταγματικά κατοχυρωμένη τοπική αυτοδιοίκηση.

–       Εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, τους μαζικούς φορείς της Π.Ε. Σερρών, τους υπαλλήλους και τους αιρετούς, καθιστάμε σαφές ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε οποιαδήποτε ενέργεια που αποσκοπεί στην διάλυση του πλέον δημοκρατικού θεσμού της κοινωνίας μας. Εξαντλώντας όλες τις νόμιμες δυνατότητες που έχουμε, θα προσπαθήσουμε ανατρέψουμε αυτό το σχέδιο.

  1. Δεν συμφωνούμε με καμία απόλυση εργαζομένων στην Π.Ε Σερρών.

  2. Λέμε όχι στην οικονομική επιτήρηση των Περιφερειακών Ενοτήτων που καταργεί το Αυτοδιοίκητο τους.

Θα απαιτηθεί αγώνας από όλους για ανατροπή αυτών των πολιτικών.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!