Π.Ε. Σάμου: Επικίνδυνο το οδικό δίκτυο του νησιού, αν δε συντηρηθεί άμεσα - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Δεκέμβριος
Back

Π.Ε. Σάμου: Επικίνδυνο το οδικό δίκτυο του νησιού, αν δε συντηρηθεί άμεσα

Τα συσσωρευμένα προβλήματα που προκύπτουν από τη μειωμένη χρηματοδότηση για τη συντήρηση του οδικού δικτύου Σάμου, μήκους 400 χλμ., επισημαίνει σε επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Νάσο Γιακαλή, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, τονίζοντας ότι από τότε που η συγκεκριμένη αρμοδιότητα περιήλθε στην πρώην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση μέχρι και σήμερα, έχουν διατεθεί για τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου ελάχιστα κονδύλια για την αντιμετώπιση των αναγκών συντήρησης τού οδικού δικτύου.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης δυσμενών καταστάσεων, που δημιουργούν ανασφάλεια στο οδικό δίκτυο των νησιών μας και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, ιδιαίτερα την επερχόμενη χειμερινή περίοδο. Εξάλλου, με δεδομένη τη μη επιλεξιμότητα δαπανών συντήρησης των οδικών έργων στο ΕΣΠΑ, έχουν δημιουργηθεί συνθήκες επικινδυνότητας και ανασφάλειας στην κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και κίνδυνοι αποκοπής της κυκλοφορίας από αστοχίες υλικών, καταπτώσεις πρανών σε τμήματα με ανεπαρκή γεωμετρικά χαρακτηριστικά», αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου.

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα έλλειψης συντήρησης, ο κ. Παπαθεοφάνους αναφέρει την ανυπαρξία σήμανσης στους περισσότερους δρόμους, τη φθορά υπαρχουσών πινακίδων σήμανσης στο κύριο οδικό δίκτυο, τη μη αντικατάσταση πινακίδων πλέον των 30 ετών, που δεν επιτελούν το σκοπό τους, την ανυπαρξία στηθαίων ασφαλείας σε επικίνδυνες θέσεις, την απουσία διαγράμμισης, την ανεπάρκεια οδικού φωτισμού και σηματοδότησης.

Ο κ. Παπαθεοφάνους, τέλος, δηλώνει ότι καθημερινά η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου δέχεται πλήθος αιτημάτων από αρμόδιους φορείς και ιδιώτες, που επισημαίνουν τα υπάρχοντα προβλήματα στους δρόμους, τα οποία αδυνατεί να αντιμετωπίσει, λόγω έλλειψης των αναγκαίων πιστώσεων.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!