Π.Ε. Ημαθίας: Υπό κατάληψη το Γυμνάσιο – Λύκειο Ριζωμάτων

Σε συμβολική κατάληψη του Γυμνασίου – Λυκείου Ριζωμάτων Βέροιας προχώρησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Αφορμή στάθηκε η απόφαση της Δνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ημαθίας να μη λειτουργήσει τμήμα Θετικής Κατεύθυνσης της Β’ Λυκείου, επειδή δηλώθηκε ως προτίμηση μόνο από μια μαθήτρια από το Δάσκιο.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, στα απομονωμένα Γενικά Λύκεια της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας, όπου η μετακίνηση των μαθητών είναι αντικειμενικά αδύνατη, μπορεί να εγκριθεί η λειτουργία τμήματος κατεύθυνσης ανεξάρτητα από τον αριθμό των φοιτώντων μαθητών μετά από πλήρως αιτιολογημένη απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπ/σης.

Ωστόσο, σύμφωνα με καταγγελίες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο διευθυντής αρνήθηκε να αιτιολογήσει την αδυναμία μετακίνησης μιας μαθήτριας από το Δάσκιο καθημερινά προς τη Βέροια και επέλεξε να εκδώσει απόφαση για την πληρωμή της δαπάνης μετακίνησης της μαθήτριας με ταξί καθημερινά.

«Η μαθήτρια πρέπει να ξεκινά την μέρα τις μέσα στο χειμώνα από τα άγρια χαράματα και να επιστρέφει στο σπίτι της  με τη δύση του ηλίου, γεγονός που είναι βέβαιο ότι θα της στερήσει δυνάμεις για να αφοσιωθεί στην μαθησιακή διαδικασία, υστερώντας σημαντικά έναντι των άλλων μαθητών», αναφέρει χαρακτηριστική στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος.

Προσθέτει, δε, ότι η προϊσταμένη Αρχή της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οφείλει να εφαρμόσει το νόμο λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικές δυσκολίες και τα τεράστια εμπόδια που ορθώνονται για τους μαθητές του σχολείου μας, μέσα από τέτοιες ανέφικτες στην πράξη μετακινήσεις.

«Ζητάμε την εφαρμογή της αυτονόητης λύσης, δηλαδή της λειτουργίας στο σχολείο μας κάθε τμημάτων κατεύθυνσης ανεξαρτήτως του αριθμού των μαθητών που εκδηλώνουν την προτίμηση», καταλήγει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!