Π. Δυτ. Ελλάδας: Να «παγώσει» η εφαρμογή του νόμου αξιολόγησης των υπαλλήλων - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Π. Δυτ. Ελλάδας: Να «παγώσει» η εφαρμογή του νόμου αξιολόγησης των υπαλλήλων

Στο πλευρό των υπαλλήλων της στέκεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσον αφορά την αξιολόγησή τους, ζητώντας από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια Υπουργεία να «παγώσουν» την εφαρμογή του συγκεκριμένου νόμου, αφού θεωρεί πως δεν υπάρχει περίπτωση να συμβάλλει στην βελτίωση της αποτελεσματικότητας προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και των ίδιων των εργαζομένων.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Περιφερειακό Συμβούλιο ήδη έχουν ταχθεί με αποφάσεις τους κατά της αξιολόγησης με τον τρόπο που προσπαθεί να επιβάλλει η κυβέρνηση, αφού πάγια εκφράζει την άποψη πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα σύστημα  αξιολόγησης, το οποίο θα σέβεται τους υπαλλήλους και θα τους δίνει εκείνα τα κίνητρα που χρειάζονται προκειμένου να αποδίδουν καλύτερα στην εργασία τους και να είναι πιο παραγωγικοί.

Με το σύστημα αξιολόγησης υπαλλήλων υφίστανται ζητήματα αντισυνταγματικότητας των διατάξεών του, τα οποία έχουν επισημανθεί από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου.

Όπως αναφέρει και η σχετική απόφαση που έχει ληφθεί και ανακοινωθεί και από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, στην οποία ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατέχει τη θέση του Α’ Αντιπροέδρου, «το πάγωμα της εφαρμογής του νόμου ειδικά στις αιρετές Περιφέρειες επιβάλλεται και από τους νομικούς περιορισμούς που έχουν τεθεί στη διενέργεια πάσης φύσεως υπηρεσιακών μεταβολών μέχρι την ανάληψη της θητείας των νέων Περιφερειακών αρχών. Για τους λόγους αυτούς η ΕΝΠΕ θεωρεί ότι ο νόμος είναι αντικειμενικά ανεφάρμοστος και στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων μέχρι να δοθούν από το Υπουργείο οι απαραίτητες οδηγίες και διευκρινίσεις καθώς και να κριθούν οριστικά τα σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας που έχουν εγερθεί ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας».

Να σημειωθεί πως η τελευταία σχετική απόφαση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας ελήφθη στις 15 Απριλίου 2014 και στην οποία αναφέρεται πως το Σώμα συμπαρίσταται στους αγώνες των εργαζομένων, ζητά την αναστολή του Ν. 4250/2014 που αφορά το πρόγραμμα αξιολόγησης των προσόντων των Δημοσίων Υπαλλήλων και υιοθετεί την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για το θέμα αυτό, η οποία αποτελεί και θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας και τέλος εμμένει στην πολιτική του θέση που είχε διατυπώσει και σε προηγούμενες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με εργασιακά θέματα διεκδικώντας σταθερή δουλειά και πλήρη εργασιακά δικαιώματα για τους εργαζόμενους, με οργανωμένο σχέδιο και δημοκρατικό προγραμματισμό και αντιτίθεται σε κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!