Π. Δ. Μακεδονίας: Να μην δεχθεί τη συμφωνία για την φέτα η Βουλή

Την αντίθεσή του στη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καναδά (CETA), εξέφρασε κατά πλειοψηφία σε ψήφισμά του, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, θεωρώντας ότι η εν λόγω συμφωνία είναι επιζήμια για την ελληνική φέτα και τους Έλληνες παραγωγούς. Στο ψήφισμα που εκδόθηκε, το περιφερειακό συμβούλιο υποστηρίζει την πλήρη κατοχύρωση και την προστασία της ονομασίας της Φέτας σε όλες τις συμφωνίες που συνάπτει η ΕΕ, καθώς η φέτα, όπως υπογραμμίζουν «είναι μία και είναι Ελληνική».

Ως έμπρακτη συμπαράσταση στους κτηνοτρόφους της Δυτικής Μακεδονίας που έδωσαν το παρών στην συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, αναφέρεται ότι θα υπάρχει στήριξη σε κάθε προσπάθεια «ώστε οι κτηνοτρόφοι να οργανωθούν σε Ομάδες Παραγωγών και Συνεταιριστικά σχήματα και στο πλαίσιο της συμβολαιοποιημένης Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, να δώσουν οργανωμένα όλοι μαζί τον αγώνα για την ενίσχυση της ποιότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραδοσιακής φέτας στην Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια αγορά».

Το περιφερειακό συμβούλιο καλεί την κυβέρνηση και το Ελληνικό Κοινοβούλιο «να μη δεχθεί την συμφωνία και να επαναδιαπραγματευθεί τα άρθρα που αφορούν τη Φέτα», ενώ ζητά από την κυβέρνηση «να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να ενισχύσει και να κατοχυρώσει την Ελληνική φέτα σε διεθνές επίπεδο».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΦΕΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!