Π. Αττικής: Θεμέλιος λίθος στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου

Ένα μήνα μετά την τελευταία του επίσκεψη στις 16 Οκτωβρίου στο εργοτάξιο κατασκευής του κλειστού Γυμναστηρίου Παλαιού Φαλήρου, για την επίβλεψη της προόδου των εργασιών, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, επέστρεψε σήμερα για να θέσει το θεμέλιο λίθο, μαζί με το δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 10 εκ. ευρώ και χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης δήλωσε:
«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί το έργο αυτό το κατασκευάζουμε μαζί με το Δήμο για τη νέα γενιά. Και αυτό επιβεβαιώνεται με την παρουσία εδώ σήμερα τόσων παιδιών, παιδιών που αγαπούν τον αθλητισμό.
Το γήπεδο αυτό δεν είναι το μόνο αθλητικό έργο που κατασκευάζουμε στην περιοχή. Σειρά έργων υλοποιούνται από πόρους της Περιφέρεια Αττικής για τη βελτίωση των αθλητικών υποδομών του λεκανοπεδίου, όπως για παράδειγμα το κλειστό γήπεδο μπάσκετ της Αρτάκης στη Νέα Σμύρνη».

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκης, αφού έκανε εκτενή αναφορά στη χρηματοδότηση του έργου και στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής εξασφάλισε τους απαραίτητους πόρους, καθώς η πολιτεία αδυνατούσε να το επιχορηγήσει, ευχαρίστησε κι εκείνος με τη σειρά του τον κ. Σγουρό και την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και τον κ. Χρυσοχοΐδη και την κ. Μπακογιάννη για τη δική τους συνεισφορά.

Το έργο εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα. Κατά την κατασκευή του πρόκειται να απασχοληθούν περισσότεροι από 300 εργαζόμενοι. Το συγκεκριμένο αθλητικό συγκρότημα, με συνολικό εμβαδόν 42 στρέμματα, θα αποτελέσει το σημαντικότερο αθλητικό κέντρο στην περιοχή, ολοκληρώνοντας τις υπάρχουσες υποδομές. Το αθλητικό πάρκο περιλαμβάνει, την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου 1.200 θέσεων, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατασκευή:

 Δύο κτιρίων αποδυτηρίων, το ένα από τα οποία θα διαθέτει και χώρους υγιεινής κοινού
 Τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου διαστάσεων 40×64 για αγώνες μικρών ηλικιών (ακαδημίες)
 Υποσταθμoύ ΔΕΗ
 145 θέσεων στάθμευσης
 Σκιάστρου θεατών

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ, ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!