Π. Αττικής: Σε προσεχή συνεδρίαση η εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Η ψηφοφορία για την εκλογή του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης θα επαναληφθεί σε προσεχή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού, κατά τη διάρκεια της σημερινής Συνεδρίασης, καμία υποψηφιότητα δεν συγκέντρωσε τα 2/3 του Σώματος (δηλαδή συνολικά 67 ψήφους), όπως ορίζει ο Νόμος.

Από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι παρατάξεις «Αττική – Συμμέτοχοι στο Αύριο – Παύλος Χαϊκάλης» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, Ανταρσία σε Κυβέρνηση – Ε.Ε. – ΔΝΤ».

Εκπροσωπώντας την παράταξη «Αττική – Συμμέτοχοι στο Αύριο – Παύλος Χαϊκάλης», ο κ. Χριστόφορος Δανάκος εξήγησε στο Σώμα ότι η παράταξή του απέχει από τη διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη, γιατί ο συγκεκριμένος θεσμός έχει αποτύχει στη λειτουργία του, ιδιαίτερα στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης, δηλαδή στους Δήμους, δεν δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών της Αττικής και γιατί η παράταξή του θεωρεί ότι πρωτίστως χρειάζεται η αναμόρφωση του ‘Καλλικράτη’, ο οποίος άλλωστε ορίζει και το συγκεκριμένο θεσμό του Συμπαραστάτη.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής, κυρία Δέσποινα Κουτσούμπα με δήλωσή της τεκμηρίωσε την αποχή της παράταξής της επισημαίνοντας:

«Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική απέχει από την ψηφοφορία για την επιλογή του ‘Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης’, όπως περιγράφεται στο Άρθρο 179 του ΄Καλλικράτη’ για λόγους αρχής:

Επειδή, ως Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική έχουμε εκφράσει τη ριζική μας αντίθεση στον ΄Καλλικράτη΄ που αποτελεί αντιδραστική τομή στην οργάνωση του αστικού κράτους.

Επειδή, τα δεινά του κόσμου της εργασίας προέρχονται κυρίως από την ίδια την πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και όχι από τη «μη ορθή» εφαρμογής της

Επειδή, θέση μας είναι η δημιουργία υπηρεσιακής δομής και διαδικασίας με συμμετοχή εκπροσώπων του μαζικού κινήματος που θα επιλαμβάνεται των αιτημάτων-παραπόνων κλπ των πολιτών με δεσμευτικό πλαίσιο για συγκεκριμένες απαντήσεις εντός εύλογου χρονικού διαστήματος».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΔΗΜΟΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση