Π. Αττικής: «Προ των πυλών» η κατασκευή νέων παιδικών σταθμών στο Χαλάνδρι

Οριστική λύση στο πρόβλημα στέγασης των νηπίων στην περιοχή του Χαλανδρίου, αναμένεται να δοθεί με την κατασκευή δύο νέων παιδικών σταθμών.

Συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ την κατασκευή Παιδικού Σταθμού 100 θέσεων στο Χαλάνδρι, στο οικοδομικό τετράγωνο 1111, επί των οδών Πρωτέως και Ιπποκράτους με προϋπολογισμό 3.211.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο κτίριο, με προβλεπόμενους στεγασμένους υπαίθριους χώρους που δίνουν τη δυνατότητα ανάπτυξης πολλαπλών δραστηριοτήτων στα παιδιά, την κατασκευή ελεύθερου πλακόστρωτου χώρου και εξωτερικού χώρου για παιχνίδι, ενώ έχει προβλεφθεί και η κατασκευή θέσεων στάθμευσης.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα το κτίριο αναμένεται να παραδοθεί περίπου σε ένα χρόνο.

Σημειώνεται, δε, ότι άρχισε η κατασκευή και του δεύτερου παιδικού σταθμού στο Πάτημα ΙΙ Χαλανδρίου με προϋπολογισμό 1.494.000 ευρώ.

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει μέσω του ΕΣΠΑ, άλλους 44 παιδικούς σταθμούς και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει νεότερη πρόσκληση για ένταξη στο ΕΣΠΑ και άλλων παιδικών σταθμών. Εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση για κοινωνικές υποδομές από αυτές που έχουν δρομολογηθεί μέσω του ΕΣΠΑ, η Περιφέρεια Αττικής θα συμπληρώνει και θα ενισχύει τα κονδύλια αυτά με δικούς της πόρους», επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Κωνσταντίνος Μανιάτης.

Προσθέτει, δε, ότι «οι κοινωνικές υποδομές αποτελούν βασική προτεραιότητα. Ιδιαίτερα όταν τέτοια έργα γίνονται για τα παιδιά μας, που είναι το μέλλον της χώρας μας, αυτά αποκτούν ιδιαίτερη σημασία και αξία. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε με συνέπεια τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, ΧΑΛΑΝΔΡΙ, ΜΑΝΙΑΤΗΣ


Αφήστε μια απάντηση