π-αττικής-πέντε-συμβάσεις-κατασκευής-241362
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 13.11.2013 | 19:18

Π. Αττικής: Πέντε συμβάσεις κατασκευής έργων προϋπολογισμού 42,5 εκ.

Πέντε νέες συμβάσεις κατασκευής έργων, συνολικού προϋπολογισμού 42,5 εκατομμυρίων ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Επιπλέον, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 έντεκα έργα συνολικού προϋπολογισμού 44,3 εκ. ευρώ εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το σύνολο των επιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 37,7 εκ. ευρώ. Επίσης, υπεγράφη μια Προγραμματική Σύμβαση, με προϋπολογισμό 1,7 εκ. Ευρώ.

Πρόκειται για έργα ουσίας, που αναμένεται να βελτιώσουν αισθητά την καθημερινότητα των πολιτών.

Η χρηματοδότησή τους γίνεται από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Δήμαρχοι των περιοχών στις οποίες πρόκειται να κατασκευαστούν τα έργα, Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, παίρνοντας το λόγο, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Είναι η τέταρτη συνάντηση που κάνουμε από το τέλος Ιουλίου και συνολικά έχουμε υπογράψει πάνω από 30 συμβάσεις για νέα έργα που ξεπερνούν τα 300 εκατ. ευρώ.
Αν ψάξετε ένα ένα όλα αυτά τα έργα, θα διαπιστώσετε ότι κανένα δεν είναι έργο βιτρίνας. Κανένα έργο δεν είναι περιττό. Κανένα έργο δεν είναι πολυτέλεια.
Είναι όλα έργα ουσίας. Είναι όλα έργα υποδομής. Έργα απαραίτητα για τους πολίτες. Έργα που τα έχουν ανάγκη οι τοπικές κοινωνίες.
Την ανάπτυξη δεν την παραγγέλνεις. Την ανάπτυξη τη χτίζεις μέρα με τη μέρα. Σύμβαση σύμβαση. Εργοτάξιο εργοτάξιο. Χρειάζεται δουλειά μυρμηγκιού για να την πετύχεις.
Και εμείς αυτό κάνουμε. Κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ δουλεύουμε, για να ξεπεράσουμε εμπόδια και να υπερνικήσουμε δυσκολίες.
Παλαιότερα, ζητούσαμε από το Κράτος να μας λύνει προβλήματα. Τώρα πια δεν έχουμε αυταπάτες. Το μόνο που ζητάμε από το Κράτος, πλέον, είναι να μην μας βάζει αυτό προβλήματα.».