Π. Αττικής: Λουκέτο κάθε βράδυ στο Πεδίον του Αρεως

Αποφασισμένη εμφανίζεται αυτή τη φορά η Περιφέρεια Αττικής να «κλειδώνει» κάθε βράδυ το Πεδίον του Άρεως, προκειμένου να το προστατεύσει από την είσοδο περιθωριακών στοιχείων που προκαλούν φθορές και βανδαλισμούς.

Το Πεδίον του Άρεως έχει έκταση που φθάνει τα 277 στρέμματα, δηλαδή σχεδόν τριπλάσια, σε σχέση με τον Εθνικό Κήπο, ο οποίος κλείνει ανέκαθεν τα βράδια.

Η διαμόρφωσή του, όμως, όπως εξελίχθηκε από την εποχή που ήταν ακόμη χώρος ασκήσεων για τους σπουδαστές της Σχολής Ευελπίδων δεν επέτρεπε κλειστή περίφραξη, καθώς το χώρο διατρέχουν μεγάλα «βουλεβάρτα».

Η διακοπή λειτουργίας των χώρων αναψυχής, τα έργα ανάπλασης που ξεκίνησαν το 2008, χωρίς ακόμη η εργολαβία των σχεδόν 10 εκατ. ευρώ να έχει ολοκληρωθεί και η οικονομική-κοινωνική κρίση ήρθαν να αλλάξουν εντελώς την εικόνα ενός πολύτιμου δημόσιου χώρου από τους λιγοστούς που έχουν μείνει στην Αθήνα.

Την περασμένη βδομάδα, η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων και την ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποίησαν αλλεπάλληλες επιχειρήσεις «αποξήλωσης αυθαίρετων κατασκευών και απομάκρυνσης περιθωριακών στοιχείων».

Πρόκειται για αστέγους, μετανάστες και τοξικοεξαρτημένα άτομα οι οποίοι, ελλείψει άλλων υποδομών, βρίσκουν καταφύγιο σε πρόχειρες κατασκευές, κυρίως πίσω από το πρώην αναψυκτήριο Green Park της οδού Μαυροματαίων, στο κτίριο Οικονομίδη, αλλά και σε άλλες πιο απόμερες «καβάντζες» του Πάρκου.

Σύμφωνα με στελέχη της Περιφέρειας, η ύπαρξη τέτοιων ομάδων οδηγεί σε προσέλκυση και κακοποιών στοιχείων, με αποτέλεσμα η διέλευση ενός περαστικού τα βράδια να καθίσταται προβληματική.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!