Π. Αττικής: Φτιάχνει «Παιδικό Πανεπιστήμιο», ξεκινάει παροχές στους εργαζόμενους

Πρωτοβουλία που αφορά στη Δράση «Παιδικό Πανεπιστήμιο», η οποία θα διαρκέσει για 4 μήνες, από τον Φεβρουάριο έως και τον Μάϊο του 2020, ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Η δράση υλοποιείται μέσω συγχρηματοδότησης από το ΠΕΠ Αττικής, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το ΕΣΠΑ.

Σκοπός της Δράσης είναι η επαφή των μαθητών απ΄όλη τη γεωγραφική Περιφέρεια Αττικής με τις Επιστήμες, την Έρευνα και την Καινοτομία στους κατεξοχήν χώρους που αυτές αναπτύσσονται και διδάσκονται, όπως είναι τα Ακαδημαϊκά και τα Ερευνητικά Ιδρύματα.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιανουαρίου 2020.

Δικαίωμα συμμετοχής, η οποία είναι δωρεάν, έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γ΄, Δ΄, Ε΄, Στ΄ τάξεων του Δημοτικού καθώς και των τριών τάξεων του Γυμνασίου της Περιφέρειας Αττικής.

Παροχές στους εργαζόμενους

Επιπρόσθετα ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε πως κατόπιν συνεργασίας με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, όλες οι γυναίκες  που εργάζονται στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και οι σύζυγοι των εργαζομένων, θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του προσωπικού της Περιφέρειας τόνισε πως βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τα αρμόδια υπουργεία προκειμένου πολύ σύντομα  να χορηγηθεί κάρτα ελεύθερης μετακίνησης με όλα τα ΜΜΜ, σε όλους τους εργαζόμενους όπως και να τους παρασχεθούν προγράμματα ομαδικής ασφάλισης υγείας.

«Προτεραιότητα μας είναι να σας στηρίζουμε σε κάθε σας βήμα για να γίνει πιο εύκολο το έργο σας. Κάνουμε μία δυναμική αρχή και θα συνεχίσουμε, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες σας» ανέφερε ο κ. Πατούλης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και η Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής Β. Πανουτσάκου.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΠΑΡΟΧΕΣ, ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!