Π. Αττικής: Εντός 2012 η προκήρυξη των τεσσάρων εργοστασίων απορριμμάτων

«Την ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, με δημόσια δαπάνη από 150 έως 200 εκατ. ευρώ έως το τέλος», ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός. Πρόκειται για τα δυο εργοστάσια στη Δυτική Αττική (Φυλή και Άνω Λιόσια) και δυο στην Ανατολική Αττική (Γραμματικό και Κερατέα) τα οποία θα κατασκευαστούν με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.

Όπως είπε ο περιφερειάρχης  εντός Νοεμβρίου η Περιφέρεια θα οριστικοποιήσει τα τεύχη δημοπράτησης, ενώ το Δεκέμβριο θα προχωρήσει στη διαγωνιστική διαδικασία, με στόχος να έχει αναδειχθεί ανάδοχος μέχρι το τέλος του 2013.

Να σημειωθεί ότι για την κατασκευή των τεσσάρων εργοστασίων που ενέκρινε πριν από δυόμιση εβδομάδες η Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ θα αξιοποιηθούν 350 εκατ. ευρώ του ΕΣΠΑ που προορίζονται για τη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων. Κύριος του έργου θα είναι ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμων Νομού Αττικής. Αντικείμενο της σύμπραξης είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των τεσσάρων εργοστασίων.

Πάντως, στην κατασκευή των εργοστασίων αντιδρούν οι εργαζόμενοι στον ΕΔΣΝΑ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και τοπικές κοινωνίες, όπως αυτή του Γραμματικού αλλά και της Κερατέας.

Σχετικά

Αττική: «Fast track σκάνδαλο» τα εργοστάσια μέσω ΣΔΙΤ λένε οι πολίτες

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Ο Σγουρός κρύβει την αύξηση κόστους στα σκουπίδια με ΣΔΙΤ

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!