Π. Αττικής: Δρομολογείται η δημιουργία νέας αγοράς στην πλατεία Ιπποδαμείας στον Πειραιά

Η δημιουργία νέας, κλειστής, Αγοράς στον Πειραιά, στο χώρο που στεγάζεται το παλαιό αμαξοστάσιο της ΣΤΑΣΥ στην περιοχή της Πλατείας Ιπποδαμείας ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε, σήμερα, μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργου Γαβρίλη, και του Προέδρου του Δ.Σ. της ΣΤΑΣΥ, Σταύρου Στεφόπουλου.

Για το θέμα έχουν προηγηθεί συνεννοήσεις μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, του Δήμου Πειραιά και του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, στις οποίες υπήρξε ταύτιση απόψεων.

Στην διάρκεια της σημερινής συνάντησης διαπιστώθηκε η κατ’ αρχήν συμφωνία από την πλευρά της ΣΤΑΣΥ για την συνεκμετάλλευση του ακινήτου στην Περιφέρεια και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και η κατά προτεραιότητα εξέταση του προσφορότερου τρόπου προκειμένου να συντελεστεί η συνεκμετάλλευση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά παρουσίασε διεξοδικά το ζήτημα της «Ιπποδάμειας Αγοράς» διαμέσου της αξιοποίησης του υφιστάμενου κτηριακού αποθέματος και των σημαντικών ωφελημάτων, που θα προκύψουν από την αναβάθμιση της περιοχής αυτής: τόνωση και διεύρυνση της εμπορικής δραστηριότητας, λειτουργία της Αγοράς ως σημείου αναφοράς, που θα προσελκύσει επισκέπτες και καταναλωτές από την ευρύτερη περιοχή, αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών κ.λπ.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΓΟΡΑ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΠΠΟΔΑΜΕΙΑΣ, ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!