Π. Αττικής: Δάνειο σε 7.000 νοικοκυριά Θριασίου για σύνδεση με αποχέτευση

Να διαθέσει εφτά εκατ. ευρώ υπό μορφή μακροχρόνιου δανείου στους δημότες του Θριασίου Πεδίου, οι οποίοι σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος σύνδεσης με το τριτεύον δίκτυο αποχέτευσης, πρότεινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου ο περιφερειάρχης Γ. Σγουρός.

Η πρόταση αφορά περίπου 7.000 συνδέσεις και, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, δίνει οριστική λύση σε ένα μακροχρόνιο, σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Δυτική Αττική και συγκεκριμένα οι περιοχές που βρίσκονται κοντά στο Θριάσιο Πεδίο.

Αναλυτικά, η πρόταση προβλέπει ότι η Περιφέρεια Αττικής θα διαθέσει εφτά  εκατ. ευρώ με τη μορφή μακροχρόνιου δανείου δεκαετούς ή δεκαπενταετούς διάρκειας στους δημότες, οι οποίοι σήμερα λόγω της δεινής οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας αδυνατούν να πληρώσουν το κόστος για τη σύνδεση των σπιτιών τους με το τριτεύον δίκτυο αποχέτευσης. Η αποπληρωμή του δανείου θα γίνεται σταδιακά, μέσω ενός συμβολικού τέλους που θα παρακρατείται υπέρ της Περιφέρειας Αττικής από τους λογαριασμούς της ΕΥΔΑΠ και θεωρείται ως η μόνη εφικτή λύση καθώς δεν επιτρέπεται νομοθετικά η επιδότηση ιδιωτών για οικιακή σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο.

Τα οφέλη που θα προκύψουν είναι μεταξύ άλλων:

–       Θα σταματήσει η ομηρία των κατοίκων της περιοχής από τη «βιομηχανία εκκένωσης βόθρων»

–       Η ποιότητα ζωής και οι υγειονομικές συνθήκες θα αναβαθμιστούν σημαντικά

–       Τα μολυσμένα νερά θα σταματήσουν να καταλήγουν στη θάλασσα και θα τερματιστεί η ρύπανση των υπόγειων νερών και η επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα

–       Με την ολοκλήρωση του έργου επιτυγχάνεται η Αειφόρος Ανάπτυξη και η αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος

Το παραπάνω ποσό θα προκύψει μέσω περικοπών σε έργα που σήμερα είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων για το 2013 και τα οποία μπορούν να υλοποιηθούν αργότερα.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση θα συζητηθεί ως τακτικό θέμα ημερήσιας διάταξης στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς ο κ. Σγουρός αποδέχτηκε το αίτημα της Αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξασφαλίσει η πρόταση ευρύτερη αποδοχή πέρα από τις γνωστές κομματικές αγκυλώσεις.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΓΟΥΡΟΣ, ΔΑΝΕΙΟ, ΣΥΝΔΕΣΗ, ΘΡΙΑΣΙΟ, ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!