Π. Αττικής-Αρχιεπισκοπή Αθηνών: Προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή παιδικού

Προγραμματική Σύμβαση για το έργο «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού επί της οδού Ράμφου 11, Ο.Τ. 44 Δήμου Αθηναίων» (περιοχή Αγίου Ελευθερίου – Πατήσια), με προϋπολογισμό 3,7 εκ. ευρώ και χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, υπέγραψαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος και ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός.

Ο παιδικός σταθμός θα καλύπτει τις ανάγκες πολλών οικογενειών σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που παρουσιάζει βασικές ελλείψεις κοινωνικής υποδομής, όπως αυτή του παιδικού σταθμού, και θα διαθέτει χώρους σχεδιασμένους για τους κύριους χρήστες του, τα παιδιά, με ιδιαίτερη προσοχή στους εσωτερικούς χρωματισμούς, που αποδίδουν ένα κτήριο «χαρούμενο και ευχάριστο».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος ευχαρίστησε τον pεριφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής για την υποστήριξη σε ένα τόσο σημαντικό έργο που θα προσφέρει υπηρεσίες σε οικογένειες και παιδιά που έχουν ανάγκη, ενώ υπογράμμισεότι το κοινό σημείο ανάμεσα στην Εκκλησία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το ενδιαφέρον για τον άνθρωπο.

«Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη κοινωνικών υποδομών με την κατασκευή μεγάλου αριθμού παιδικών σταθμών στους περισσότερους Δήμους της Περιφέρειας, χρησιμοποιώντας ιδίους πόρους και πόρους του ΕΣΠΑ. Ήδη έχουμε εντάξει στο ΕΣΠΑ 44 (σαράντα τέσσερις) παιδικούς σταθμούς και πρόκειται να προχωρήσουμε πολύ σύντομα σε νέα πρόσκληση, ώστε να εντάξουμε ακόμα περισσότερους. Πρέπει, όμως, και οι σήμοι να επιταχύνουν τις διαδικασίες και να καταθέτουν ώριμες μελέτες, προκειμένου να εντάσσονται στο ΕΣΠΑ έργα κοινωνικών υποδομών, αναγκαία για τους πολίτες. Η ελληνική οικογένεια πλήττεται και οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό της», δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!