Π. Ανατολικής Αττικής: Απόφαση για άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

Στα πλαίσια της ανάγκης λήψης απόφασης σχετικά με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων  τις Κυριακές , κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 2 του αρθ. 16  του Ν. 4177/8-08-2013, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Χρυσάνθη Κισκήρα, ύστερα από πρόσκλησή της, ξεκίνησε μία σειρά συναντήσεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (εμπορικούς συλλόγους, επαγγελματικούς φορείς, εργαζομένους, Δήμους), προκειμένου να ακουστούν οι απόψεις και οι προτάσεις τους επί του θέματος.

Στόχος της διαβούλευσης  ήταν μέσα  από το διάλογο να ληφθεί η πλέον συμφέρουσα απόφαση, με γνώμονα τη στήριξη της τοπικής αγοράς, σε συνάρτηση με την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, λαμβάνοντας υπόψη τα Προεδρικά διατάγματα που ανακηρύσσουν περιοχές ως τουριστικούς τόπους, καθώς και τις παράκτιες Δημοτικές Κοινότητες, με αυξημένη τουριστική κίνηση (λουτροπόλεις) και επισκεψιμότητα (β΄ παραθεριστική κατοικία), την ύπαρξη λιμένων και του αεροδρομίου. Για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης συνεκτιμήθηκαν σημαντικές ιδιαιτερότητες της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής που αναφέρονται και στην παρ. 7 της απόφασης:

(Παρ. 7 Α. Οι περιοχές του πρώην Δήμου Λαυρεωτικής (και ήδη Δημοτική Ενότητα Λαυρεωτικής του Δήμου Λαυρεωτικής), του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, της πρώην Κοινότητας Αναβύσσου (και ήδη Δημοτική Ενότητα Αναβύσσου του Δήμου Σαρωνικού), του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, του πρώην Δήμου Καλάμου (και ήδη Δημοτικής Ενότητας Καλάμου του Δήμου Ωρωπού), των πρώην Δήμων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης  του Δήμου Μαραθώνα), καθώς και η περιοχή Λαγονησίου της πρώην Κοιν. Καλυβίων Αττικής και ήδη Δήμου Σαρωνικού έχουν ανακηρυχθεί ως τουριστικοί τόποι με τα Προεδρικά Διατάγματα 899/1976 και 664/1977 (ΦΕΚ 329 Α/1976 και ΦΕΚ 222 Α/1977 αντίστοιχα).

Β. Οι υπόλοιπες παράκτιες Δημοτικές Κοινότητες χωρικής αρμοδιότητας Ανατολικής Αττικής παρουσιάζουν αυξημένη τουριστική κίνηση και επισκεψιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους).

 

Η απόφαση ορίζει τα εξής:

Επιτρέπουμε την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και όλες τις άλλες  Κυριακές πέραν των επτά εκ του νόμου καθοριζομένων στις περιοχές που αναφέρονται στην παρ.7 του σκεπτικού της παρούσας απόφασης, υπό τις εξαιρέσεις που ρητά ορίζονται από την παρ. 2 περιπτώσεις α΄, β΄ και γ΄ του αρθρ. 16 του Ν. 4177/2013.

Το πλαίσιο ωραρίου καθορίζεται από την παρ.3 του αρθ. 16 του ιδίου Νόμου.

Η ισχύς της απόφασης αυτής ορίζεται σύμφωνα με τις διατάξεις του αρθ.16 παρ. 2 του Ν.4177/2013 

 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, ΚΥΡΙΑΚΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!