«Οχι» στη νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων λέει η υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιά

Την πλήρη αντίθεσή της στο ενδεχόμενο να προχωρήσει η κυβέρνηση στη νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου εκφράζει η υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς Ντίνα Μπέη, με επιστολή που απέστειλε προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου.

Με την επιστολή της, η υπερνομάρχης καλεί τον υπουργό να διαψεύσει άμεσα και με κατηγορηματικό τρόπο τις σχετικές πληροφορίες διότι σε αντίθετη περίπτωση δημιουργείται μείζον κοινωνικό και οικολογικό θέμα.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Πληροφορούμαστε από τον Τύπο και τα ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε νομιμοποίηση καταπατημένων εκτάσεων του δημοσίου. Θέλω να πιστεύω ότι παρά την ιδιαίτερα δύσκολη θέση λόγω της κρίσης, στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία οι συγκεκριμένες πληροφορίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για νομιμοποίηση παράνομων πράξεων που θα περιλαμβάνουν και δασικές εκτάσεις που καταπατήθηκαν μετά από καταστροφικές πυρκαγιές καθώς και καταπατήσεις παράκτιων περιοχών.

Εκτιμώ ότι η ενδεχόμενη προώθηση και ψήφιση νομοσχεδίου με τέτοιο περιεχόμενο, θα ισοδυναμούσε με νομιμοποίηση των εμπρηστών και κάθε είδους οικοπεδοφάγων και παράλληλα θα προκαλούσε το κοινό περί δικαίου αίσθημα απέναντι στους συμπολίτες μας που είναι νομοταγείς και τηρούν την ελληνική νομοθεσία, καθώς και εκείνων που αγωνίζονται για τη διάσωση των δασών και του πρασίνου γενικότερα. Και είναι γνωστό, κύριε υπουργέ, ότι με την κλιματική αλλαγή που ήδη υφιστάμεθα τις συνέπειές της στο λεκανοπέδιο, κάθε στρέμμα πρασίνου είναι αναντικατάστατο.

Ως εκ τούτου ευελπιστώ να διαψεύσετε άμεσα και με κατηγορηματικό τρόπο τις πληροφορίες αυτές, διότι σε αντίθετη περίπτωση δημιουργείται ένα ακόμη μείζον κοινωνικό και οικολογικό θέμα, σε ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον του λεκανοπεδίου εποχή».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!