«Όχι» Σγουρού στις απολύσεις υπαλλήλων της American Express

«Όχι» στις ομαδικές απολύσεις, χωρίς τις νόμιμες αποζημιώσεις και την πλήρη διασφάλιση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των 68 υπαλλήλων της American Express, είπε με απόφασή του ο νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός.

Ο κ. Σγουρός απέρριψε το αίτημα της τράπεζας, με το αιτιολογικό ότι είναι καταχρηστικές οι απολύσεις, αφού δεν δικαιολογούνται από τα οικονομικά δεδομένα, τόσο της μητρικής εταιρείας, όσο και του υποκαταστήματός της στην Ελλάδα.

«Είναι αδύνατον σε περίοδο οικονομικής κρίσης να δεχθούμε ότι ένας πολυεθνικός κολοσσός, όπως είναι η American Express, που πριν λίγους μήνες μοίραζε παχυλά bonus στα golden boys της, επιδιώκει να απολύσει εργαζομένους χωρίς αποζημίωση», τόνισε ο νομάρχης και πρόσθεσε: «θα είμαστε κοντά στους υπαλλήλους της τράπεζας, μέχρι να δικαιωθούν. δεν κάνουμε βήμα πίσω».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!