Ούτε ένα ευρώ για μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη. Επιστολή Ψωμιάδη στον Πρωθυπουργό με βολές κατά υπουργών - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
6
Δεκέμβριος
Back

Ούτε ένα ευρώ για μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη. Επιστολή Ψωμιάδη στον Πρωθυπουργό με βολές κατά υπουργών


Μεγάλο πρόβλημα χρηματοδότησης για τη μεταφορα των μαθητων κατα το σχολικό έτος 2008-2009, αντιμετωπίζει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης.
Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σε μια προσπαθεια να δοθεί λύση στο προβλημα απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, στην οποια τονίζει ότι για το επομενο σχολικό ετος έχει προβλεφθεί η μεταφορα μόνο του 1% των μαθητών.

Η επιστολή του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, έχεις ως έξής:

« Είναι γνωστό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας με το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, λόγω των οφειλών των συναρμόδιων υπουργείων προς τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων.

Στη Θεσσαλονίκη το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμμένο καθώς τα πληθυσμιακά μεγέθη και, επομένως, οι ανάγκες για μεταφορά μαθητών είναι πολύ μεγαλύτερες. Επιπροσθέτως, την ώρα που στην Αττική τα οφειλόμενα αφορούν μόλις 7 μήνες, στη Θεσσαλονίκη οι οφειλές αγγίζουν τους 12 μήνες και τα 8 εκατομμύρια ευρώ!

Με την παρούσα θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες μεταφοράς μαθητών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2008-2009 στο νομό Θεσσαλονίκης, απέβησαν άγονες, πλην ενός ελαχίστου ποσοστού που αντιστοιχεί περίπου στο 1% του συνόλου του έργου που ανατίθεται σε ΤΑΧΙ και αναλαμβάνεται από δήμους. Για το γεγονός ήδη από τις 14 Ιουλίου 2008 ενημερώσαμε εγγράφως τον αρμόδιο υφυπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέα Λυκουρέντζο, χωρίς όμως να δοθεί λύση.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στο ήδη υπάρχον πρόβλημα της μη καταβολής δεδουλευμένων στους ιδιοκτήτες λεωφορείων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ορατός πλέον κίνδυνος με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να μην υπάρξει μεταφορά μαθητών προς τα σχολεία.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επειδή γνωρίζω την ευαισθησία σας ιδιαίτερα σε σχέση με θέματα Παιδείας και εκπαιδευτικής διαδικασίας, σας παρακαλώ να παρέμβετε ώστε το αρμόδιο υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών να ενεργήσουν τα δέοντα προκειμένου να λυθεί άμεσα το πρόβλημα».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!