όταν-σας-αδειάζει-η-κυβέρνηση-που-σα-990200
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 29.06.2022 | 13:10

Όταν σας «αδειάζει» η κυβέρνηση που σας επέλεξε κ. Καχριμάνη είναι η ώρα για γκολφ

Η εμμονή, και όχι μόνο, του Περιφερειάρχη να εμπλακεί στη διαχείριση των απορριμμάτων, φεσώνοντας με 4 και πλέον εκ. ευρώ τους Ηπειρώτες, ήταν πέρα για πέρα λανθασμένη, κάτι το οποίο οι «Ορίζοντες Ηπείρου» είχαν τονίσει από την πρώτη στιγμή, όταν ο επικεφαλής τους, Σπύρος Ριζόπουλος, πρώτος συνάντησε τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ υπογραμμίζοντάς του ότι η αρμοδιότητα διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ξεκάθαρα υπόθεση του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης.

Ειρήσθω εν παρωδώ πριν μερικές μέρες βιάστηκε ο κ. Καχριμάνης να ανακοινώσει τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό και λίγες μέρες μετά μας έκανε γνωστό ότι τη νομική υπεράσπιση της περιφέρειας Ηπείρου στη διαμάχη με τον ΦΟΔΣΑ θα αναλάβει το υπουργείο οικονομίας και ανάπτυξης.

Είναι σαφές ότι νομικό τμήμα προτίμησε να «αδειάσει» τον κ. Καχριμάνη και αντί να ετοιμάσει στρατηγική νομικής υπεράσπισης, ετοίμασε τροπολογία για λυθεί το πρόβλημα.

Το άρθρο που περιλαμβάνεται σε προσθήκη- τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης σε σχέδιο νόμου του Υπουργείο Οικονομικών έρχεται να αφαιρέσει κάθε αρμοδιότητα διαχείρισης απορριμμάτων από την Περιφέρεια και ανοίγει τον δρόμο με συνοπτικές διαδικασίες ώστε το εργοστάσιο και όλη η διαχείριση να περάσει στον ΦΟΔΣΑ, όπως θα έπρεπε να έχει γίνει από την πρώτη στιγμή.

Ξεδιαλύνει με άλλα λόγια κάτι που ισχύει σε όλη την χώρα και μόνο στην Ήπειρο δεν ήθελε (γιατί άραγε;) να καταλάβει ο κ. Καχριμάνης.

Ο πολιτικός του εγωισμός, και όχι μόνο, όξυνε συνεχώς τις σχέσεις με τους δήμους μέχρι που η κυβέρνηση η οποία τον επέλεξε αποφάσισε να τον «αδειάσει» διασώζοντας τους Ηπειρώτες από το αδιέξοδο.

Οι ίδιες εμμονές του κ. Καχριμάνη όμως είναι αυτές που έχουν καταστρέψει την οικονομία της περιοχής μας, αφού ακόμη και σήμερα ο ίδιος δείχνει να μην αντιλαμβάνεται τις παγκόσμιες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί.

Στο περιφερειακό συμβούλιο της Δευτέρας αποδείχτηκε ότι το τεχνικό πρόγραμμα της περιφέρειας Ηπείρου δεν μπορεί να εκτελεστεί.

Ένας κίνδυνος που ως «Ορίζοντες Ηπείρου» τον είχαμε εντοπίσει ήδη από το καλοκαίρι του 2020 όταν ζητούσαμε ειδικό προϋπολογισμό και τεχνικό πρόγραμμα εναρμονισμένο με τις ανάγκες που έφερε στην επιφάνεια η πανδημία.

Στον ίδιο δρόμο οδηγούνται όμως τόσο η υπόθεση με το προκάτ, όσο και αυτή του τεχνολογικού πάρκου.

Δύο ακόμα θέματα για τα οποία οι «Ορίζοντες Ηπείρου» έχουν καταθέσει προτάσεις για να μειωθεί η ζημιά που έχει προκληθεί ή πρόκειται να προκληθεί στα οικονομικά της περιφέρειας Ηπείρου, από τις εμμονές, και όχι μόνο, του Περιφερειάρχη.

Κι αν για τα σκουπίδια και τον προϋπολογισμό – τεχνικό πρόγραμμα ο κ. Καχριμάνης δεν άκουσε την παράταξή μας με καταστροφικά για την Ήπειρο αποτελέσματα, για το προκάτ και το τεχνολογικό πάρκο έχει ακόμα χρόνο να σώσει ότι σώζεται από την αδιέξοδη για τους Ηπειρώτες πολιτική που ακολουθεί.

Κύριε Καχριμάνη θα πρέπει επιτέλους να μάθετε να μας ακούτε μέχρι και την αποχώρησή σας για να σταματήσετε να είστε επικίνδυνος για την Ήπειρο.

Υ.Γ. 1 Πολλοί θα αναρωτιούνται με την επιλογή της παρομοίωσης του γκολφ στον τίτλο. Έχει όμως βάση, διότι στις ΗΠΑ όταν κλείνει ο κύκλος ενός πολιτικού, οι δικοί του άνθρωποι που είμαστε πεπεισμένοι ότι του κ. Καχριμάνη δεν του έχει μένει κανείς, παροτρύνουν τον κυβερνήτη, να αποσυρθεί και να απολαύσει τα εγγόνια του παίζοντας γκολφ

ΥΓ.2 Καιρός είναι οι υποστηρικτές του αντιΦΟΔΣΑ, δήμαρχοι κύριοι Ελισάφ, Πλιάκος, Έξαρχος, Σουκουβέλος, Τζαφέας, Καψάλης και Γεωργάκος να κόψουν το φλας αλλιώς. Είναι η εποχή του «σώζων εαυτών σωθήτω».