Όταν εγκυμονούσα συμβασιούχος θεωρείται ανασφάλιστη…

Να λυθεί άμεσα το ζήτημα των ανασφάλιστων συμβασιούχων ζητά ο ΣΥΠΑ με ανακοίνωσή του.

Μάλιστα, αναφέρεται χαρακτηριστικά σε περίπτωση εγκυμονούσας συμβασιούχου, εργαζόμενη της Περιφέρειας Αττικής, η οποία παρότι υπέβαλε σχετική βεβαίωση εργοδότη για εργασία πλέον των 50 ημερών, ο ΕΦΚΑ δεν της χορήγησε ασφαλιστική ικανότητα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΠΑ:

Βαθιά το χέρι στην τσέπη, χρόνια τώρα βάζουν όχι μόνο άνεργοι, αλλά και εργαζόμενοι συμβασιούχοι, προκειμένου να καλύψουν δαπάνες υγείας, δεδομένου ότι είναι ζητούμενο η ασφαλιστική τους κάλυψη.

Παρά τις συχνές εξαγγελίες όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, έχουμε φτάσει στο σημείο εργαζόμενοι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας να παραμένουν ανασφάλιστοι για 3 και πλέον μήνες!!!

Τι κι αν ο εργοδότης και εν προκειμένω η Περιφέρεια (δημόσιος φορέας) βεβαιώνει ότι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι έχουν προσληφθεί και εργάζονται!!!

Τι κι αν από τις Βεβαιώσεις της Περιφέρειας προκύπτει ότι έχουν συμπληρώσει πάνω από 50 μέρες ασφάλισης!!!

Ο ΕΦΚΑ τους θεωρεί ανασφάλιστους!!!, μέχρι να υποβληθούν οι σχετικές ΑΠΔ, που για το δημόσιο προβλέπεται υποβολή μέχρι τον 3ο μήνα

Με αυτό το απαράδεκτο, αντεργατικό πλαίσιο ο ΕΦΚΑ δεν χορήγησε ασφαλιστική ικανότητα σε εγκυμονούσα συμβασιούχο εργαζόμενη της Περιφέρειας παρότι υπέβαλε σχετική βεβαίωση εργοδότη για εργασία πλέον των 50 ημερών.

Αποτέλεσμα να είναι ανασφάλιστη και να πληρώνει τις όποιες εξετάσεις χρειάζεται.

Επειδή η περίπτωση αυτή δεν μοναδική και το ζήτημα αυτό είναι πάντα επίκαιρο και αφορά όλους τους εργαζόμενους απαιτούμε ασφάλιση από την πρώτη μέρα δουλειάς για όλους, δημόσια & δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

Ζητάμε τους αρμόδιους να λύσουν το ζήτημα.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΠΑ, ΕΦΚΑ, ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!