ΡΟΗ
προηγ επομ

ΟΣΕΑΔΕ: Στάση εργασίας στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών & Μετανάστευσης

To ΔΣ της «Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας» καλεί όλους τους εργαζόμενους, μόνιμους και συμβασιούχους, στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, να συμμετέχουν μαζικά στην Στάση Εργασίας, την Παρασκευή  17 Ιουλίου 2020 από τις 12:00 μμ ως την λήξη της βάρδιας, που προκήρυξε ομόφωνα το ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ.

Η Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 13:00 μμ στο ΥΠΕΣ, στην Κλαυθμώνος, μαζί με τους Πρωτοβάθμιους συλλόγους και η δυναμική παρουσία όλων των συναδέλφων από τις ΔΑΜ, είναι επιβεβλημένη και απαραίτητη.

«Οι υπηρεσίες Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων εξυπηρετούν, χιλιάδες πολίτες τρίτων χωρών κάθε χρόνο, όμως έχουν φτάσει πλέον στα πρόθυρα διάλυσης, λόγω της συνεχιζόμενης υποστελέχωσης και της φυγής πολλών συναδέλφων μας, μέσω της κινητικότητας και της δεδομένης έλλειψης κινήτρων.

Οι διευθύνσεις διαλύονται κάθε μέρα, χωρίς οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις  να μπορούν να συμμετέχουν ως φορέας υποδοχής, στον μηχανισμό της κινητικότητας και να αναπληρώσουν τις απώλειες, εξαιτίας της μη ύπαρξης  νέων οργανισμών.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν έκανε ούτε μία νέα μόνιμη πρόσληψη και προσπάθησε να καλύψει τα κενά, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, κρατώντας σε ομηρία 150 συναδέλφους συμβασιούχους που και αυτοί όμως, πρόκειται να απολυθούν το επόμενο διάστημα.

Προκηρύσσουμε την Στάση Εργασίας,

Γιατί για εμάς, αξίζει να παλεύει κανείς για  μόνιμη και σταθερή δουλειά στον 21Ο αιώνα.

Επειδή όλοι οι συνάδελφοι στις ΔΑΜ, θέλουν και μπορούν να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες τρίτων χωρών,

Γιατί κανείς δεν θέλει να εργάζεται σε πρωτοφανείς και απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες.

Γιατί δεν θα επιτρέψουμε να γίνουν οι εργαζόμενοι τα εξιλαστήρια θύματα όπως το 2014, με την πρώτη  εφαρμογή της λειτουργίας των καταστημάτων μίας Στάσης,

Επειδή παρά τις κατά καιρούς, αλλεπάλληλες συναντήσεις με τους αρμόδιους, παρά τις  προτάσεις των συναδέλφων, των Συλλόγων και της Ομοσπονδίας, την ενημέρωση για τη έλλειψη μόνιμου προσωπικού και για την ακαταλληλότητα των κτιριακών υποδομών, για τόσο μεγάλο όγκο υποδοχής πολιτών, δεν έχει λυθεί ουσιαστικά κανένα ζήτημα ούτε και από την σημερινή κυβέρνηση.

Η Ομοσπονδία μαζί με τους Πρωτοβάθμιους Συλλόγους διεκδικούμε :

  • Να μην γίνει καμία απόλυση στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
  • Ανανέωση όλων των συμβάσεων των 150 εργαζομένων ορισμένου χρόνου σε όλη την χώρα.
  • Μόνιμες προσλήψεις με μοριοδότηση εμπειρίας και στελέχωση  για την κάλυψη των οξυμένων αναγκών των ΔΑΜ.
  • Κατά παρέκκλιση εθελοντικές μετατάξεις με πραγματική δέσμευση πενταετούς υπηρεσίας από φορείς του Δημοσίου.
  • Ενημέρωση των μεταναστευτικών φορέων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες με το κοινό και τα αίτια αυτών.
  • Άμεσα εκσυγχρονισμός και εφαρμογή της ηλεκτρονικής κατάθεσης από το Υπουργείο».
ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΟΣΕΑΔΕ, ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ, ΣΤΑΣΗΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!