οσεαδε-προκήρυξε-απεργία-αποχή-από-τ-1140564
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ | 30.03.2023 | 12:19

ΟΣΕΑΔΕ: Προκήρυξε απεργία – αποχή από την «νέα» αξιολόγηση για το 2023 (έγγραφα)

Στην προκήρυξη απεργίας – αποχής από την «νέα» αξιολόγηση για όλο το 2023, προχώρησε η ΟΣΕΑΔΕ.

Ειδικότερα η Ομοσπονδία στην ανακοίνωση της, σημειώνει:

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προκήρυξε ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες της «νέας» αξιολόγησης του ν.4940/2022, για την αξιολογική περίοδο του 2023, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στη Θεσσαλονίκη στις 3-3-2023, και

προχώρησε σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται με την επίδοση εξωδίκων. Η απόφαση αυτή ενεργοποιήθηκε μετά τη δικαστική απόφαση κατ’ εφαρμογή του αντεργατικού τερατουργήματος του νόμου Χατζηδάκη, που έβγαλε παράνομη την «απεργία-αποχή» από την

αξιολόγηση που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την αξιολόγηση-στοχοθεσία και να συμμετέχουν στην Απεργία-Αποχή που προκήρυξε η Ομοσπονδία μας, αφού είναι ξεκάθαρο, ότι και αυτή, η νέα εκδοχή διαδικασίας αξιολόγησης, δεν έχει ως στόχο τη βελτίωση των εργαζομένων, των δομών και των συνθηκών εργασίας στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, και πολύ περισσότερο δεν στοχεύει σε δημόσιες υπηρεσίες που θα ικανοποιούν καλύτερα τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού. Στοχεύει μόνο στη χειραγώγηση και στην τρομοκρατία των

συναδέλφων, αγνοώντας επιδεικτικά τα πραγματικά προβλήματα, όπως αυτά της υποστελέχωσης και της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης οργανισμών και της καθιέρωσης ευέλικτων μορφών εργασίας στις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ οι μόνες «ανάγκες» που προκρίνονται προς ικανοποίηση είναι αυτές των επιχειρηματιών για fast track επενδύσεις.

Η προπαγάνδα για «μεταρρύθμιση-τομή», που η εφαρμογή της θα οδηγήσει στη «βελτίωση της λειτουργίας των υπηρεσιών και φορέων του δημόσιου τομέα» (άρθρο 1) και στην επιβράβευση των «παραγωγικών»!!! Δημοσίων Υπαλλήλων με μπόνους είναι ψευδεπίγραφη, αφού και η «νέα» αξιολόγηση παραμένει αντιδραστική και μηχανισμός που στοχεύει στη «διάσπαση», στην υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων και στην απαρέγκλιτη προώθηση υλοποίησης, της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής (άρθρο 23).

Η άμεση σύνδεση της αξιολόγησης με τη μισθολογική εξέλιξη και το βαθμό επίτευξης στόχων που προωθείται μέσα από το λεγόμενο «σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής», θα οδηγήσει στη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων, στην εξέλιξη των αρεστών και επιλέξιμων, ενώ ανοίγει ο δρόμος για την εντατικοποίηση της εργασίας, με εργαζόμενους σιωπηλούς και φοβισμένους.

Ταυτόχρονα, ενώ στο όποιο παραγόμενο αποτέλεσμα μιας υπηρεσίας συμβάλουν όλοι οι «κρίκοι», η εφαρμογή της ρύθμισης αυτής (άρθρο 23) το παραβλέπει σκόπιμα, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε επιλεκτική κατανομή. ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΚΑΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

Μέσα από ένα δαιδαλώδες σύστημα με κριτήρια υποκειμενικά και μη μετρήσιμα, που προσπερνά την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών και την έλλειψη εξοπλισμού και μέσων, με ρυθμίσεις που μεταθέτουν ευθύνες που δεν τους αναλογούν σε προϊσταμένους και

υπαλλήλους και έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα (άρθρο 10 παρ. 2, άρθρο 12 παρ. 2, άρθρα 14 & 15), η αξιολόγηση που προωθείται δεν έχει καμία σχέση με την απαίτηση για υπηρεσίες σύγχρονες και ποιοτικές, που θα καλύπτουν τις ανάγκες του λαού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους:

 Να καταθέσουν τις δηλώσεις αποχής είτε στους πρωτοβάθμιους Συλλόγους, οι οποίοι με τη σειρά τους θα τις καταθέσουν (ομαδικά) στις Διευθύνσεις Προσωπικού και Διοικητικού , είτε ο κάθε συνάδελφος μπορεί να καταθέσει μόνος του τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία αποχή, στις γραμματείες των υπηρεσιών τους.

 Τους προϊσταμένους να τοποθετηθούν στο πλάι των συναδέλφων και να μην δεχτούν να αποτελέσουν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό, που επιχειρεί να τους κάνει, με τις αλλαγές που έφερε η κυβέρνηση και το Υπουργείο .

Επισημαίνουμε για ακόμη μία φορά σε όλους τους υπαλλήλους, ότι:

1. Με την απόφαση της ΟΣΕΑΔΕ για ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, έχουν πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη όλοι οι υπάλληλοι, ανεξάρτητα αν είναι ή δεν είναι μέλη του Συλλόγου.

2. Σημειώνεται ότι η ως άνω αποχή των υπαλλήλων που εκπροσωπούμε από συγκεκριμένα καθήκοντα, προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.1264/1982, όπως αυτές έχουν ερμηνευτεί από το αρμόδια Δικαστήρια (ενδεικτικά Δ.Εφ. 486/1995 κ.ά.) και συνιστά, απολύτως νόμιμη

μορφή συνδικαλιστικής δράσης, αναγνωρισμένη ως μορφή απεργίας.

Μπορούμε να νικήσουμε και πάλι.