Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων: Ολομέτωπη επίθεση στον Περιφερειάρχη Ηπείρου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρου Καρχιμάνη, με αφορμή τα νέα δεδομένα που προκάλεσε η κυβερνητική παρέμβαση στη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και την ανακοίνωση της Περιφερειακής Αρχής στην οποία γίνεται λόγος για πραξικόπημα.

Στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής αναφέρει:

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την τροπολογία της κυβέρνησης στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο, για το ποιος θα πρέπει εκ του νόμου να έχει την ευθύνη της διαχείριση τους και την ακόμη και σήμερα “σουλτανικού” τύπου αντίδραση του Περιφερειάρχη, να του υπενθυμίσουμε ότι η χώρα διέπεται από νόμους και σε κανένα σημείο του νόμου 4555/2018 δεν αναγράφεται πλην Ηπείρου.

Ας αντιληφθεί επιτέλους ότι θα πρέπει να γίνει μέρος της λύσης και όχι να συνεχίζει να είναι μέρος του προβλήματος, την στιγμή μάλιστα που οι πολίτες της Ηπείρου πληρώνουν δυσβάσταχτους λογαριασμούς κάθε είδους με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Η στάση του κ. Καχριμάνη και στο θέμα των απορριμμάτων κοστίζει πολύ στους Ηπειρώτες (3,5εκ.ευρώ), ας σταματήσει να τους υπερχρεώνει και ας πράξει τα αυτονόητα, να σεβαστεί τους νόμους που ψηφίζει η ελληνική βουλή.

Αν τέλος θέλει να συνεχίσει την δική του στρατηγική για τους λόγους που “όλοι αντιλαμβανόμαστε”, ας προχωρήσει ευθέως σε ρήξη με την “Πύλη” για το πλην Ηπείρου αλλά ταυτόχρονα να απολογηθεί στους Ηπειρώτες γιατί πληρώνουν σε τιμή χρυσού τη διαχείριση των απορριμμάτων τους.

Πραξικόπημα

Υπενθυμίζουμε ότι ο Περιφερειάρχης Ηπείρου χαρακτήρισε πραξικόπημα την τροπολογία για τη μεταβίβαση του Εργοστασίου Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) από την Περιφέρεια Ηπείρου στον ΦΟΔΣΑ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε τα βασικά ζητήματα που συνιστούν εξόφθαλμη την παρέμβαση που επιχειρήθηκε και μάλιστα σε περίοδο που απουσίαζε εκτός Ελλάδος ο Πρωθυπουργός με σκοπό να αποτραπούν οι περαιτέρω ενέργειες της Περιφέρειας και συγκεκριμένα:

1. Η τροπολογία κατατέθηκε τη Δευτέρα 27 Ιουνίου και ψηφίστηκε την Τρίτη 28 Ιουνίου, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την παραχώρηση του καζίνο Ελληνικού στην ΤΕΡΝΑ, ενώ την ίδια ημέρα κατατέθηκε άλλο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που περιλάμβανε διατάξεις για τη διαχείριση απορριμμάτων και τους ΦΟΔΣΑ. Πρόκειται για νομοσχέδιο που είχε τεθεί μάλιστα σε δημόσια διαβούλευση, χωρίς να περιλαμβάνει καμία διάταξη περί μεταβίβασης των Έργων ΣΔΙΤ απορριμμάτων. (Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022 είχε προηγηθεί έγγραφο της Περιφέρειας προς τον Ι.Φ.Σ. με κοινοποίηση στους Περιφερειακούς Συμβούλους, Δημάρχους Ηπείρου, ΦΟΔΣΑ στο οποίο δήλωνε ότι προτίθεται να θέσει υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής συσσωρευμένα ζητήματα της ΜΕΑ που άπτονται των οικονομικών συμφερόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, των πολιτών της και του δημοσίου συμφέροντος)

2. Δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι δικαστικές εκκρεμότητες που υπάρχουν, γεγονός που εγείρει μείζονα νομικά ζητήματα της ψηφισθείσας διάταξης. Επίσης αναφέρθηκε και στις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν την Περιφέρεια σε ό,τι αφορά ζητήματα διαχείρισης απορριμμάτων.

3. Δεν έχει ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι παρεπόμενες, ιδιαίτερα σοβαρές συμβάσεις του έργου διέπονται και από το Αγγλοσαξωνικό δίκαιο.

4. Τέλος υπάρχουν και σοβαρές παράμετροι που αφορούν χρηματοοικονομικά στοιχεία, ασφάλειες, εγγυήσεις κλπ..

Comments are closed.


Recent Posts

Γιοβάνοβιτς: «Πάντα η ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο ήταν θετική, ακόμη και σε δύσκολες εποχές»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μίλησε στην συνέντευξη Τύπου, ενόψει της αναμέτρησης με την Σλάβια Πράγας στην Λεωφόρο. Σύμφωνα με τον Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός…

6 λεπτά ago

ΑΣΕΠ: Προσλήψεις 5 συμβασιούχων στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού

Γνωστοποιείται η πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πέντα (5) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών…

16 λεπτά ago

Στη φυλακή ο 33χρονος για βιασμό 32χρονης στα Ανώγεια

Στη φυλακή οδηγήθηκε σήμερα ο 33χρονος που κατηγορείται ότι βίασε μία 32χρονη ενώ ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ στο Ρέθυμνο.…

24 λεπτά ago

Πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής: Μεγάλη η παραβατικότητα με νοθευμένα καύσιμα

Το ζήτημα της νοθείας των καυσίμων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις σημείωσε σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ η πρόεδρος των Βενζινοπωλών…

26 λεπτά ago

Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφάνιση 22χρονου από τον Βύρωνα

Στις 8/8/2022, εξαφανίστηκε από την περιοχή του Βύρωνα Αττικής, ο Βασίλης Αθανασόπουλος, 22 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για…

30 λεπτά ago

Μάρκος Σεφερλής: Έμεινε άφωνος όταν ζήτησε το λογαριασμό σε ταβέρνα! (φωτο)

Δεν πίστευε στα μάτια του ο Μάρκος Σεφερλής όταν ζήτησε το λογαριασμό σε ταβέρνα. Συγκεκριμένα, ο σερβιτόρος του έφερε ένα…

36 λεπτά ago