Ομολογία ενοχής της Περιφερειάρχη κ. Κράτσα για τον ΦΟΔΣΑ με την προσφυγή στο ΣτΕ !

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 7 Αυγούστου 2021 - 12:15
  • Comments Off

Μια εξέλιξη για τον ΦΟΔΣΑ και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θα έχει «ρίχνει στα τάρταρα» την αξιοπιστία και όχι μόνο της Περιφερειάρχη κ. Κράτσα !

Με όσα είχαν προηγηθεί και το πλήθος των κατηγορηματικών δηλώσεων της κ. Κράτσα περί του αντιθέτου, η προσφυγή εκ μέρους της στο Συμβούλιο της Επικράτειας για να ακυρωθεί και ταυτόχρονα να ανασταλεί η απόφαση 5/22-4-2021 της επιτροπής του άρθρου 152 που δικαίωσε τον Μάκη Φόρτε, έρχεται να σημαδεύσει καθοριστικά την αξιοπιστία της κ. Κράτσα, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουν πειθαρχικές ευθύνες της, ίσως και ποινικές !

Θυμίζουμε συνοπτικά :

Ο  τέως Δήμαρχος και σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος Μάκης Φόρτες είχε κάνει τρεις προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση  για τη  νομιμότητα λειτουργίας του περιβόητου ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων που ξαφνικά μπήκε στη ζωή μας ανατρέποντας δια νυκτός ένα από τα πλέον επιτυχημένα συστήματα διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα αυτό της Κεφαλονιάς.

Ο κ. Φόρτες είχε προσβάλει συγκεκριμένες αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ που αφορούν τον διαγωνισμό ενός έργου για την δρομολόγηση των απορριμμάτων στην Κεφαλονιά το οποίο έδινε προοπτική για τα επόμενα 17 χρόνια με ό,τι σύγχρονες μεθόδους υπάρχουν και το οποίο αν δεν είχε υφαρπαχτεί από τον ΦΟΔΣΑ της κ. Κράτσα τώρα θα ήταν στην ολοκλήρωσή του ! Με τις ίδιες προσφυγές κατέφευγε εναντίον της νομιμότητας στη σύνθεση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ και της διαπιστωτικής πράξης του.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε και τις τρεις προσφυγές με δύο αποφάσεις της         «πετώντας την μπάλα στην κερκίδα» με την άνευ ισχυρών επιχειρημάτων αιτιολογία ότι … δεν είναι αρμόδια να κρίνει τις αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ !

Ο Φόρτες στη συνέχεια υπέβαλε δύο προσφυγές  στην επιτροπή του άρθρου 152 που σύμφωνα με το νόμο είναι η αρμόδια για να κρίνει τις αποφάσεις της Αποκεντρωμένης που αφορούν τους Δήμους και τα Νομικά τους Πρόσωπα (όπως ο ΦΟΔΣΑ).

Και δίχως πολλά λόγια, δικαιώθηκε πανηγυρικά και για τις δύο προσφυγές του!! 

Η πρώτη βγήκε στις 22/4/2021 και η δεύτερη στις 3/6/2021 (αυτή δεν καθαρογραφεί ακόμα λόγω διακοπών). Εν τω μεταξύ υπήρξε και μια τρίτη απόφαση της επιτροπής σε προσφυγή των δημοτικών συμβούλων Κέρκυρας Χρύσανθου Σαρλή και Χρυσόστομου Μπούκα.

Η κ. Κράτσα λοιπόν αμφισβήτησε σθεναρά και απόλυτα την ύπαρξη και τη νομική εγκυρότητα αυτών των αποφάσεων, ενώ συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά τον ΦΟΔΣΑ λαμβάνοντας αποφάσεις στο ΔΣ και την ΓΣ και επί πλέον συνεχίζει κανονικότατα η διαδικασία δημοπράτησης του έργου της Κεφαλονιάς παρά τις αποφάσεις της επιτροπής του άρθρου 152 που ακύρωσε τις σχετικές με τον διαγωνισμό αποφάσεις του ΔΣ !!!

 Ενδεικτικά θυμίζουμε:

  • 23 Απριλίου (την επομένη της πρώτης απόφασης της 152 της 5/22-4-2021 εναντίον της οποία σήμερα προσφεύγει στο ΣτΕ η κ. Κράτσα) ο Φόρτες ενημερώνει τα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού του έργου της Κεφαλονιάς για τη λήψη της απόφασης στην επιτροπή του άρθρου 152 που έκρινε μη νόμιμο τον διαγωνισμό από τον ΦΟΔΣΑ. Η κ. Κράτσα ως απάντηση εισηγείται στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ στη συνεδρίαση στις 10/5/2021 τη «λήψη απόφασης για προσφυγή στη Δικαιοσύνη για αναζήτηση αστικών και ποινικών ευθυνών κατά του Δημοτικού Συμβούλου Γεράσιμου Φόρτε» σε μια ενέργεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής και εκφοβισμού όσων αντιδρούν (απόφαση 45/2021 με ΑΔΑ: 6ΖΙ146ΜΜΜ7-Λ93)
  • 18 Μαΐου δήλωση στο Ρ/Σ της Ζακύνθου IONIAN RADIO: «ΟΦΟΔΣΑ δεν έχει καμία καταδικαστική απόφαση. Υπάρχει απόφαση του άρθρου 152 την οποία δεν γνωρίζουμε, αλλά και όποιο και να είναι το περιεχόμενο της, το άρθρο 152 δεν αφορά το ΦΟΔΣΑ και αυτό το λέει η Αποκεντρωμένη. (δες εδώ)
  • 19 Μαΐου απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου: «Απολύτως νόμιμη η ύπαρξη και η λειτουργία του ΦοΔΣΑ Ιονίων» (δες εδώ)
  • 4 Ιουνίου από δελτίο τύπου της ΠΙΝ: «Δεν υφίσταται καμία δικαστική απόφαση ή άλλη διοικητική πράξη, που να πλήττει το κύρος της νόμιμης σύστασης της εταιρείας ΦοΔΣΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Α.Ε.» (δες εδώ)
  • 18 Ιουνίου από δελτίο τύπου της ΠΙΝ: «Δεν υφίσταται καμία … διοικητική πράξη, που να πλήττει το κύρος της νόμιμης σύστασης της εταιρείας ΦοΔΣΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Α.Ε. …Οι αποφάσεις του Δ.Σ. … ανωνύμων εταιρειών, όπως ο ΦοΔΣΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Α.Ε. προσβάλλονται αποκλειστικά στα πολιτικά δικαστήρια» (δες εδώ)

25 Ιουνίου από δελτίο τύπου της ΠΙΝ απάντηση της κ. Κράτσα σε επερώτηση του Θ. Γαλιατσάτου: «Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων αποσαφήνισε -για μια ακόμα φορά- στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν υφίσταται καμία δικαστική απόφαση ή άλλη διοικητική πράξη που να πλήττει το κύρος της νόμιμης σύστασης της εταιρείας ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων Α.Ε. και το ιδρυτικό καταστατικό αυτού. Οι αποφάσεις του ΔΣ και της ΓΣ ανωνύμων εταιρειών, όπως ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων Α.Ε. προσβάλλονται αποκλειστικά στα πολιτικά δικαστήρια»  (δες εδώ)

Σήμερα λοιπόν σαν να μην τρέχει τίποτα, σαν «να μην διαρρήγνυε τα ιμάτια της» ότι δεν υφίσταται διοικητική πράξη που να θίγει τη νομιμότητα των αποφάσεων του ΦΟΔΣΑ και ότι η επιτροπή του άρθρου 152 δεν έχει αρμοδιότητα να κρίνει τις αποφάσεις του ΦΟΔΣΑ… καταφεύγει στο ΣτΕ ζητώντας την ακύρωση … απόφασης της επιτροπής του 152 και μαζί την αναστολή της !!!

Οι δε λόγοι που επικαλείται στην αίτηση αναστολής της απόφασης 5/22-4-2021 του άρθρου 152 μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση ακύρωσης της απόφασης (στις 7/12/2021) εκθέτουν ανεπανόρθωτα ακόμη και ανεπίτρεπτα για το θεσμό που σήμερα υπηρετεί αλλά και την θητεία της ως Ευρωβουλευτής ακόμη και Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ! Και αυτό γιατί από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα σθεναρά και ανεπίτρεπτα αμφισβητούσε επανειλημμένα τη νομιμότητα των αποφάσεων της επιτροπής του 152. 

Ταυτόχρονα υπάρχει και ένα άλλο μείζον ζήτημα .

Όλο αυτό το διάστημα από τις 22/4 που πάρθηκε η απόφαση που … σήμερα προσβάλλει στο ΣτΕ η κ. Κράτσα (!!!) έχει συγκαλέσει και έχει συνεδριάσει το ΔΣ του ΦΟΔΣΑ 4 φορές (10/5, 14/6, 30/6 και 6/7) παίρνοντας άκρως σημαντικές αποφάσεις και μία Γενική Συνέλευση στις 20/7 κατά την οποία μετά από ένα χρόνο παράνομης σύνθεσης του ΔΣ αποκατεστάθη η νομιμότητα με την εκπροσώπηση της Λευκάδας.

Το ζήτημα λοιπόν που υπάρχει είναι ένα και αφορά τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης αλλά και κάθε άλλο αρμόδιο:

Η Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων κ. Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου με την προσφυγή της στο ΣτΕ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ότι έχει  υποπέσει στο βαρύτατο πειθαρχικό αδίκημα μη εφαρμογής την απόφαση 5/2021 απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 152, αυτό της παράβασης καθήκοντος και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση και  με ποινικές προεκτάσεις !!!

Επισημαίνουμε τέλος ότι με τη σημερινή δεύτερη ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ  (δες εδώ) με ειδικές μάλιστα αναφορές στο έργο της Κεφαλονιάς το οποίο με την δικαίωση της προσφυγής Φόρτε από την επιτροπή 152 κρίθηκε ότι μη νόμιμα δημοπρατείται από τον ΦΟΔΣΑ , εναντίον της οποίας και καταφεύγει η κ. Κράτσα στο ΣτΕ, τίθεται η Κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών της για την συνεχιζόμενη παράβαση !

Και οι ευθύνες της Κυβέρνησης που τόσο καιρό συγκαλύπτει τις ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ πλέον και από την ίδια την κ. Κράτσα πράξεις και ενέργειες της είναι πέρα πάσης αμφιβολίας και αυτό πέρα από την όποια απόφαση του ΣτΕ τόσο στο τμήμα αναστολών (που πρέπει να συνεδριάσει και να αποφασίσει άμεσα) όσο και στην τακτική δικάσιμο στις 7 Δεκεμβρίου !!!

Το μόνο που της έλειπε της Κυβέρνησης τέτοιες ώρες που καίγεται (κυριολεκτικά περιφραστικά) όλη η Ελλάδα , είναι τα καμώματα της κ. Κράτσα…

Πηγή: kefaloniapress.gr 

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]