Όλα έτοιμα στην Περιφέρεια Ηπείρου για τις εκλογές της 18ης Μαΐου

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες για την άμεση συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Λειτουργίας/Διεύθυνση Διοίκησης της Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για όλα τα καθοριζόμενα στάδια τεχνικής υποστήριξης, παραλαβής και διακίνησης των εντύπων μετάδοσης των αποτελεσμάτων, καθώς και την εσωτερική διαδικασία λήψης και προώθησης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Σε σημερινές δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, αρμόδιος και για θέματα Εσωτερικής Λειτουργίας κ. Ευάγγελος Βαγενάς τόνισε πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ανταποκρίθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε όσα ορίζει η σχετική νομοθεσία για την οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας. Ως προς την μετάδοση των αποτελεσμάτων, ο κ. Βαγενάς σημείωσε πως τα αποτελέσματα των συνδυασμών στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, που θα κατατίθενται στις υπηρεσίες από τους δικαστικούς αντιπροσώπους, θα αναμεταδίδονται το ταχύτερο δυνατό από τη βάση δεδομένων της Περιφέρειας.

Στην Περιφέρεια Ηπείρου (Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας) έχουν συσταθεί με σχετικές αποφάσεις συνολικά 995 εκλογικά τμήματα και είναι εγγεγραμμένοι συνολικά 384.211. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00 π.μ. και θα τελειώσει στις 7.00 μ.μ.

Ως προς τις Περιφερειακές εκλογές, οι εκλογείς του Νομού Ιωαννίνων σημειώνουν έως τέσσερις σταυρούς προτίμησης, των νομών Άρτας και Πρεβέζης έως 3 και του νομού Θεσπρωτίας έως 2. Ως προς τις Δημοτικές εκλογές, ο αριθμός των σταυρών προτίμησης εξαρτάται από τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων που εκλέγει η κάθε εκλογική περιφέρεια.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!