Οι «πράσινοι» Μεσογειακοί στο επίκεντρο της συνάντησης Παπατόλια-Οργανωτικής Επιτροπής

Συνάντηση του vομάρχη Μαγνησίας Απόστολου Παπατόλια πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα με τον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων Ερωτόκριτο Νεόφυτο και Φανή Κουτρουμπά.

Στο πλαίσιο της συνάντησης ο νομάρχης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον πρόεδρο και τη διευθύνουσα σύμβουλο για τις πρωτοβουλίες της νομαρχιακής Αρχής και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την ανάδειξη της «πράσινης» διάστασης στους Μεσογειακούς Αγώνες («πράσινοι» Μεσογειακοί Αγώνες), καθώς και για το επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονείται από τις τέσσερις αναπτυξιακές εταιρίες των Ν.Α. της Θεσσαλίας με αντικείμενο την τουριστική προβολή της περιοχής ενόψει των Αγώνων, την προσέλκυση και αξιοποίηση των εθελοντών και τη διάχυση των ωφελειών που θα προκύψουν από τη διοργάνωση για το σύνολο του θεσσαλικού χώρου.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από την πλευρά του ωομάρχη στο συντονισμό των δράσεων που αφορούν στην Πολιτιστική Μεσογειάδα, στην ευαισθητοποίηση των φορέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και σε όλες τις δυνατές εξωστρεφείς δράσεις που αποσκοπούν στην τόνωση του διεθνούς ενδιαφέροντος για τους Μεσογειακούς Αγώνες.

Επιπλέον, ο νομάρχης εξέφρασε στον κ. Νεόφυτο και την κα Κουτρουμπά την έντονη ανησυχία του για την πορεία του εγχειρήματος, την αβεβαιότητα που κυριαρχεί για το ύψος και το εύρος της χρηματοδότησης των έργων υποδομής και τις διαρκείς καθυστερήσεις και αναβολές που υπονομεύουν την επιτυχία της διοργάνωσης.

Οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, καθώς και το έντονο ενδιαφέρον τους σχετικά με τις προτάσεις της Νομαρχίας που αφορούν στην τουριστική προβολή της περιοχής ενόψει των Αγώνων, επισημαίνοντας ότι οι δράσεις αυτές θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ήδη στο πλαίσιο των Μεσογειακών Αγώνων της Πεσκάρα, με τη συμμετοχή της ΝΑΜ στο περίπτερο της επίσημης ελληνικής αποστολής.

Παράλληλα, ο κ. Νεόφυτος και η κα Κουτρουμπά δήλωσαν με σαφή τρόπο την πρόθεσή τους να συνεργαστούν στενά με τη Νομαρχία στον τομέα της κινητοποίησης και της αξιοποίησης των εθελοντών, καθώς και της προώθησης κοινών δράσεων στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Μεσογειάδας.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε από μέρους τους και στο ζήτημα των πρωτοβουλιών γύρω από τους «πράσινους» Μεσογειακούς Αγώνες, με επίκεντρο την εφαρμογή των προδιαγραφών της «πράσινης» και βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής σε όλες τις εγκαταστάσεις ή τα κτιριακά έργα που συνδέονται με τους Αγώνες.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση