«Οικολογική Θεσσαλία»: Εκφράζει ανησυχίες για τα νεκρά πτηνά στην Κάρλα - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
27
Μάρτιος
Back

«Οικολογική Θεσσαλία»: Εκφράζει ανησυχίες για τα νεκρά πτηνά στην Κάρλα

Την ανησυχία της περιφερειακής παράταξης, Οικολογική Θεσσαλία, έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας (Περιοχής Οικο-ανάπτυξης Κάρλας- Μαυροβουνίου – Κεφαλόβρυσου – Βελεστίνου) αναφορικά με τον εντοπισμό νεκρών πουλιών στον ταμιευτήρα της Κάρλας. Όπως αναφέρεται, «είναι η πρώτη φορά, εξ’ όσων γνωρίζουμε, που προκύπτει τέτοιο σημαντικό πρόβλημα σε πτηνά της περιοχής, το οποίο έρχεται να προστεθεί στο, έως τώρα, ζήτημα των νεκρών ψαριών, που είχε εμφανιστεί κατά περιόδους, είτε λόγω έλλειψης οξυγόνου, είτε για πιθανούς λόγους τοξικότητας των υδάτων».

Εκφράζεται, επίσης, η ελπίδα «να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις το πρόβλημα και οι αρμόδιοι φορείς να καταφέρουν να το αντιμετωπίσουν χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις» καθώς «ο νέος πλούτος της ορνιθοπανίδας στην περιοχή πρέπει να προστατευτεί για πλείστους λόγους, περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς, πολιτισμικούς».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!