Κυριακή
24
Σεπτέμβριος
Back

Οικολογική Κίνηση Κοζάνης: «Λιμνάζουν» κονδύλια ΕΣΠΑ για περιβάλλον, ανάπτυξη

Τρία μεγάλα περιβαλλοντικά έργα στις περιοχές Κοζάνης-Καστοριάς, ενταγμένα στα έργα προτεραιότητας ΕΣΠΑ, βρίσκονται «παγωμένα», με τις πιστώσεις τους να «λιμνάζουν» ανεκμετάλλευτες, σε μια περιοχή που πλήττεται βάναυσα , περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση της η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης, εκφράζοντας την αγωνία της εάν θα υλοποιηθούν τα περιβαλλοντικά και λοιπά έργα της περιοχής στην εκπνοή του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η Οικολογική Κίνηση Κοζάνης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο έργο «Αποκατάσταση Ποταμού Σουλού» ενταγμένο στα έργα προτεραιότητας ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 36.000.000 ευρώ, που όπως αναφέρει δεν δημοπρατήθηκε μέχρι σήμερα και δεν απορροφήθηκε ούτε 1 ευρώ, επίσης τονίζει ότι η πολλά υποσχόμενη «Ενεργόπολις Κοζάνης» ενταγμένη στα έργα προτεραιότητας ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 20.000.000 ευρώ και με συμβάσεις μέχρι σήμερα μόλις 1.223.335 ευρώ, καταγράφει πληρωμές που φθάνουν τις 9.000 ευρώ.

Τέλος, η Οικολογική Κίνηση κάνει αναφορά στο έργο «Εργασίες προστασίας της Λίμνης της Καστοριάς», ενταγμένο με προϋπολογισμό 10.000.000 ευρώ το οποίο δεν δημοπρατήθηκε μέχρι σήμερα καθώς δεν απορροφήθηκε ούτε 1 ευρώ και η Λίμνη Καστοριάς συνεχίζει να επιβιώνει, απροστάτευτη.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!