Οι σεφ του Ν. Αιγαίου διαγωνίζονται για τον τίτλο European Young Chef 2017

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία επιλογής του νέου σεφ που θα εκπροσωπήσει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό ανάδειξης του European Young Chef 2017 στις αρχές Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Έπειτα απο πέντε συνολικά διαγωνισμούς σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ο σεφ που αναδείχθηκε νικητής είναι ο Ροδίτης Σπύρος Κουγιός, ο οποίος και θα διαγωνιστεί ανάμεσα σε άλλους κορυφαίους νέους σεφ της Ευρώπης, με τις προσδοκίες να είναι ήδη υψηλές για μια δεύτερη νίκη για την Περιφέρεια μας.

Η διαγωνιστική διαδικασία, ξεκίνησε στις 9 Σεπτεμβρίου απο το νησί της Ρόδου, και ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου με τον τελικό και την ανάδειξη του εκπροσώπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο νησί της Σύρου.

Ενδιάμεσοι σταθμοί ήταν η Κως, η Σαντορίνη και η Τήνος, και απο τον κάθε διαγωνισμό αναδείχτηκε και ένας νικητής. Αξίζει να σημειωθεί πως το επίπεδο των υποψηφίων σεφ ήταν ιδιαίτερα υψηλό, γεγονός που δυσκόλεψε αρκετά την κριτική επιτροπή.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχε ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων Νίκος Χριστοφόρου, αλλά και μέλη της απο τα κατά τόπου νησιά. Ωστόσο, στον τελικό διαγωνισμό, στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και η συγγραφέας- κριτικός Οίνου και Γεύσης Νίκη Μυταρέα.

Οι διαγωνισμοί διεξήχθησαν στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Στρατηγικό Συνεργάτη της, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων.

Έτσι, στις 5 και 6 Νοεμβρίου, μετά την περσινή νίκη του Σταμάτη Μισομικέ και την κατάκτηση του τίτλου European Young Chef 2016, ο Σπύρος Κουγίος θα διαγωνιστεί με ένα πιάτο γεμάτο… θάλασσα του Αιγαίου, με υλικά όπως φούσκα, νυχάκι, γαριδάκι, φύκια και πατελίδες, περιχυμένο με λάδι, ευκάλυπτο, αγγούρι, χυμό λεμονιού και θαλασσινό νερό αξιώνοντας και φέτος τον τίτλο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, EUROPEAN YOUNG CHEF 2017


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!