Οι Νηές στη συνάντηση Παπατόλια με φορείς της Σούρπης

Με το δήμαρχο Σούρπης, τους νομικούς παραστάτες της Περιβαλλοντικής Ομάδας «Εν δράσει» και της «Κίνησης Πολιτών» του δήμου Σούρπης, και τους δημοτικούς συμβούλους Σούρπης, κ.κ. Καραγκιόζογλου, Λωρίτη, Κυριακίδη και Σώμο, συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του ο νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μια σειρά σημαντικών θεμάτων αναφορικά με την τουριστική επένδυση στις Νηές και συγκεκριμένα σε σχέση με την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της εν λόγω επένδυσης. Στη συζήτηση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα που σχετίζονται με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση, από πλευράς υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών προς τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Ο νομάρχης, αποσαφήνισε ότι η διαδικασία έγκρισης περιβαλλοντικών όρων, από την αρμόδια υπηρεσία της ΝΑΜ, αναφορικά με τη μονάδα αφαλάτωσης της επένδυσης, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πρόκριμα προς την αποσαφήνιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και δεν σχετίζεται με την κατασκευή του έργου. Επιπλέον τόνισε, για ακόμη μία φορά, ότι δεν θα επιτραπεί η κατασκευή κανενός έργου στην περιοχή, εάν το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών δεν βεβαιώσει, όπως οφείλει, τις τοπικές αρχές ότι δεν υπάρχει κανένα δημόσιο κτήμα στην επίμαχη έκταση.

Στο πλαίσιο της συζήτησης εκφράστηκε από κοινού η ανάγκη να κινηθούν ταχύτατα οι διαδικασίες για να αποσαφηνιστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, έτσι ώστε να μη διαιωνίζεται το κλίμα αβεβαιότητας και καχυποψίας και να μην υπάρχει η παραμικρή σκιά ή αμφιβολία ως προς νομιμότητα των διαδικασιών που έχουν ακολουθηθεί αναφορικά με την επένδυση.

Επιπλέον, εκφράστηκε η έντονη διαμαρτυρία των παρισταμένων αναφορικά με την καθυστέρηση που παρατηρείται εκ μέρους του αποκλειστικά αρμοδίου φορέα, του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για την κίνηση της διαδικασίας αποσαφήνισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αποσαφηνιστεί το ζήτημα και να λυθούν οι όποιες εκκρεμότητες, το αργότερο μέσα σε τρείς μήνες από σήμερα, εκ μέρους του υπουργείου.

Τέλος, στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε από κοινού ότι το αρμόδιο υπουργείο οφείλει να δώσει ρητή εντολή στην επιθεωρήτρια του νομού Μαγνησίας προκειμένου να ολοκληρώσει τη σχετική έρευνα εντός διμήνου, ώστε να αποφανθεί εάν η έκταση, η οποία εμφαίνεται στα τοπογραφικά διαγράμματα που επισυνάπτονται στα συμβόλαια αγοραπωλησίας και μακροχρόνιας μίσθωσης, καθώς και σε οποιοδήποτε συνολικό τοπογραφικό διάγραμμα που έχει στη διάθεσή της η Κτηματική Υπηρεσία, αποτελεί περιουσία του δημοσίου ή όχι.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση