Οι δύο όψεις του προϋπολογισμού της Π. Αττικής: 7πλασιάζονται τα κονδύλια για τους οικονομικά αδύναμους, αντιδράσεις για τα 2 εκατ. του Γραμματικού

Δύο όψεις είχε η χθεσινή συζήτηση επί του (μεταβατικού, όπως είπε η κ. Δούρου) προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής που εγκρίθηκε εν μέσω αντιδράσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο. Η πρώτη, η θετική, ότι σχεδόν εφταπλασιάζεται  το κονδύλι (από 1,9 εκατ. που ήταν το αρχικό της διοίκησης Σγουρού σε 13,1 εκατ.) για την ανακούφιση αδύναμων οικονομικά κοινωνικών ομάδων, στο πλαίσιο των προσπαθειών αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.

Η δεύτερη, η αρνητική με τις αντιδράσεις κατοίκων του Γραμματικού που έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενοι για το κονδύλι των 2 εκατ. ευρώ που έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στη θέση Μαύρο Βουνό. Από την πλευρά της η νέα περιφερειακή Αρχή επιχείρησε να καθησυχάσει τις ανησυχίες των κατοίκων λέγοντας ότι «δεν μπορούν να ακυρωθούν προηγούμενες προγραμματικές συμβάσεις, διότι πρόκειται για δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η προηγούμενη διοίκηση έναντι του εργολάβου και αν τα χρήματα δεν πληρωθούν, ενδέχεται να καταλογιστούν στην Περιφέρεια Αττικής». Παράλληλα έδιναν διαβεβαιώσεις ότι θα μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρξει ειδική συνεδρίαση για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

Σγουρός: Στροφη 180 μοιρών

Να σημειωθεί ότι τον προϋπολογισμό υπερψήφισε και η παράταξη του πρώην περιφερειάρχη Γ. Σγουρού που στην ουσία τον είχε καταρτίσει στο μεγαλύτερό μέρος του, κατηγορώντας ωστόσο τη νέα περιφερειακή Αρχή ότι έκανε «στροφή 180 μοιρών αφού ο προϋπολογισμός που ήρθε προς ψήφιση είναι στο 95% ίδιος με αυτόν που είχε καταρτίσει και ψηφίσει η προηγούμενη διοίκηση». Ιδιαίτερα για το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού ο πρώην περιφερειάρχης υποστήριξε ότι «θα περίμενε κανείς έστω μια τυπική συγγνώμη για την τόση προεκλογική λάσπη που δεχθήκαμε για το έργο στο ΧΥΤΑ Γραμματικού, μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Δεν έχετε το ανάστημα να την πείτε, όπως δεν είχατε το ανάστημα να πείτε συγγνώμη για τις καταγγελίες περί διαπλοκής όταν δικαιωθήκαμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην υπόθεση του ΕΔΣΝΑ και της προαίρεσης, που εσείς είχατε βαφτίσει απευθείας ανάθεση….. Το ίδιο και για τις Προγραμματικές Συμβάσεις για τα γήπεδα. Ακόμα περιμένουμε να ξεκαθαρίσετε: θέλετε ή δεν θέλετε τη συντήρηση των γηπέδων; Αν τη θέλετε, γιατί δεν κάνατε αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο; Αν δεν τη θέλετε, γιατί δεν απεντάσσετε τα έργα από το δικό σας προϋπολογισμό;» διερωτήθηκε ο κ. Σγουρός.

Και συνέχισε «Θα θεωρήσω, ως έμμεση συγγνώμη προς εμένα, το γεγονός ότι συνεχίζετε τα έργα αυτά, και το Γραμματικό και τα γήπεδα. Δυστυχώς όμως, συγνώμη προς τους πολίτες, που τους παραπλανήσατε προεκλογικά λέγοντας τα αντίθετα, δεν πρόκειται να ακουστεί…».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΙ, ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ


Αφήστε μια απάντηση