Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σγουρός βάζει από το παράθυρο την καύση σκουπιδιών στον ΟΕΔΑ Φυλής - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σγουρός βάζει από το παράθυρο την καύση σκουπιδιών στον ΟΕΔΑ Φυλής

«Ο κύριος Σγουρός και η ηγεσία του ΕΔΣΝΑ βιάζονται πριν φύγουν από τις καρέκλες τους να κλείσουν ότι “εκκρεμότητες” έχουν με τα εργολαβικά συμφέροντα και αδιαφορούν αν με τις αποφάσεις τους εκθέτουν σε κίνδυνο την υγεία σε εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην δυτική Αθήνα», αναφέρει ανακοίνωση Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ από περιοχές της Δυτικής Αθήνας.

Καταγγέλουν τον απερχόμενο περιφερειάρχη ότι βάζει «από το παράθυρο» την ακύση σκουπιδιών στην ΟΕΔΑ Φυλής και ότι «στρώνει το έδαφος στους εργολάβους-επενδυτές που φιλοδοξούν να κατασκευάσουν τις νέες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων» στην συγκεκριμένη περιοχή της Αθήνας.

Αναλυτικότερα, ολόκληρη η ανακοίνωση των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 23/6/14 (ένα μήνα δηλαδή μετά την ήττα του στις περιφερειακές εκλογές ) ο κ.Σγουρός σαν «δώρο» προς τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας έβαλε από το παράθυρο την καύση των σκουπιδιών στην ΟΕΔΑ Φυλής.

Ο κ Σγουρός και η ηγεσία του ΕΔΣΝΑ, επιχειρούν να μετατρέψουν τους καυστήρες της μονάδας καύσης επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων, για να μπορούν να καίνε και δευτερογενή καύσιμα SRF που παράγονται στο ΕΜΑΚ (εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης) και στις νέες μονάδες που θέλουν να κατασκευάσουν στην Φυλή.

Έτσι βάζουν την καύση από το παράθυρο μέσα στην ΟΕΔΑ Φυλής !

Στρώνουν το έδαφος στους εργολάβους-επενδυτές που φιλοδοξούν να κατασκευάσουν τις νέες ΜΕΑ στην Φυλή. Η ηγεσία της απερχόμενης περιφερειακής αρχής και του ΕΔΣΝΑ, θέλουν να εξυπηρετήσουν τα σχέδια της συγκυβέρνησης ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ΠΑΣΟΚ και των σκουπιδοεργολάβων για την κατασκευή και λειτουργία τεράστιων μονάδων επεξεργασίας σύμμεικτων απορριμμάτων με ΣΔΙΤ στην Φυλή.

Ο κύριος Σγουρός και η ηγεσία του ΕΔΣΝΑ βιάζονται πριν φύγουν από τις καρέκλες τους να κλείσουν ότι «εκκρεμότητες» έχουν με τα εργολαβικά συμφέροντα και αδιαφορούν αν με τις αποφάσεις τους εκθέτουν σε κίνδυνο την υγεία σε εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στην δυτική Αθήνα.

Θέλουν να συνεχιστεί το έγκλημα που γίνεται τόσα χρόνια με την λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής και διαρρέουν συζητήσεις για την επέκταση της ΟΕΔΑ και έξω από τα σημερινά της όρια.

Οι οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ της Δυτικής Αθήνας εκφράζουν την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό τους για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του απερχόμενου περιφερειάρχη και της ηγεσίας του ΕΔΣΝΑ και δηλώνουν πως δεν θα δεχτούν τα τετελεσμένα και τον εμπαιγμό.

Καταγέλλουμε:

Την απαράδεκτη μεθόδευση για την εισαγωγή της καύσης των σκουπιδιών στην ΟΕΔΑ Φυλής.

Ζητάμε:

Ριζική αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ Αττικής

Καμιά νέα εγκατάσταση στην ΟΕΔΑ Φυλής.

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το οριστικό κλείσιμο της ΟΕΔΑ Φυλής.

Καμιά επέκταση της εγκατάστασης της ΟΕΔΑ Φυλής.

Αγωνιζόμαστε:

Για ένα άλλο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων που περιγράφεται στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που να είναι βιώσιμο, με δημόσιο χαρακτήρα και φιλικό στο περιβάλλον.

Οι Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ

Φυλής , Ελευσίνας , Ασπροπύργου, Πετρούπολης , Αγ. Αναργύρων Καματερού ,Ιλίου .

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!