Ο Ήφαιστος της Λήμνου κινητοποιεί την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – 6,7 εκατ. στον Πολιτισμό (φωτο)

Το ποσό των 6,75 εκατ. ευρώ θα δώσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για έργα που προάγουν τον πολιτισμό, μεταξύ αυτών και την ανασκαφή που γίνεται στην Αρχαία Ηφαιστία της Λήμνου, όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν βρεθεί μοναδικής αξίας αρχαιολογικά ευρήματα που σχετίζονται με τον θεό Ήφαιστο.

Η Περιφερειάρχης, Χριστιάνα Καλογήρου υπέγραψε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων έργων στον Τομέα του Πολιτισμού των υπηρεσιών και αρμοδίων φορέων του Υπουργείου Πολιτισμού για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 και δήλωσε σχετικά:

«Ο Πολιτισμός αποτελεί κυρίαρχο αναπτυξιακό συντελεστή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συγκριτικό πλεονέκτημα και δυνατό σημείο στην προσπάθεια που γίνεται για αναδιαμόρφωση του αναπτυξιακού μοντέλου των νησιών μας, στην κατεύθυνση μια ήπιας και διατηρήσιμης ανάπτυξης. Σταθερός στόχος μας είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας ενός εκάστου των νησιών μας, που αναπόσπαστα είναι συνδεδεμένη με την πολιτιστική του κληρονομιά».

Μάλιστα, η κ. Καλογήρου κατά την επίσκεψή της στην ανασκαφή που γίνεται στην Αρχαία Ηφαιστία της Λήμνου, ξεναγήθηκε από τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου κ. Παύλο Τριανταφυλλίδη.


2 4 5 6 7

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!