Ο Γ. Σγουρός στο Πεντάγωνο για το νέο ΕΣΠΑ

Συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, με τον Υφυπουργό, κ. Αθανάσιο Δαβάκη. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση των προτάσεων του Υπουργείου για ένταξή τους στο ΠΕΠ Αττικής και η καλύτερη προετοιμασία ενόψει της νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020.
Στη σύσκεψη εξετάστηκε αναλυτικά η ωριμότητα όλων των έργων που έχει επεξεργαστεί το Υπουργείο και αφορούν τόσο σε έργα αναβάθμισης υποδομών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και στρατιωτικών νοσοκομείων, όσο και σε έργα ανάδειξης και προστασίας της στρατιωτικής μας παράδοσης και κληρονομιάς.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:
«Συζητήσαμε σήμερα με τον Υφυπουργό προτάσεις για χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής ώριμων και αναγκαίων, για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, έργων. Επεσήμανα στον Υφυπουργό ότι η παρούσα Προγραμματική Περίοδος σε 4 μήνες ολοκληρώνεται και πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ενταχθούν και να ολοκληρωθούν σε αυτή νέα έργα.
Παράλληλα, συμφωνήσαμε στην αναγκαιότητα να ξεκινήσει από σήμερα η ωρίμανση των προτεινόμενων έργων, ώστε να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 που ξεκινά σε λίγους μήνες.
Πρόκειται για έργα απαραίτητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο πρέπει να τρέξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ωρίμανσής τους, για να υλοποιηθούν έγκαιρα. Ο χρόνος τρέχει πολύ γρήγορα, το νέο ΕΣΠΑ ξεκινά σε λίγους μήνες και πρέπει όλοι οι Τελικοί Δικαιούχοι, Δήμοι, Νομικά Πρόσωπα και Υπουργεία, να αυξήσουν τις ταχύτητές τους στον προγραμματισμό και την ωρίμανση των έργων, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων. Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι αδύνατο να βρεθούν από αλλού πόροι για δημόσιες επενδύσεις και είναι κρίμα να έχουμε μια τέτοια δυνατότητα και, από αδράνεια, γραφειοκρατία και κακό σχεδιασμό, να μην την αξιοποιούμε».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΕΣΠΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΑΒΑΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!