Νότιο Αιγαίο σε Σύνοδο ευρωπαίων υπουργών: Αίτημα για ένταξη στο Στόχο μετάβασης

Στην άτυπη Σύνοδο των Υπουργών των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αρμόδιων για θέματα συνοχής, που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στο πλαίσιο της κυπριακής προεδρίας, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Νήσων της CRPM Γιάννης Μαχαιρίδης, με αντιπροσωπεία της επιτροπής.

Για μία ακόμα φορά, μεταφέρθηκε η απαίτηση της CRPM να αναδειχθούν από τους αρμόδιους ευρωπαίους υπουργούς οι ιδιαιτερότητες των νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης, όπως και το αίτημα να ενταχθούν το Νότιο Αιγαίο και οι Βαλεαρίδες Νήσοι στον ενδιάμεσο Στόχο, αντί του Στόχου 2 που είναι σήμερα.

Το θέμα μάλιστα τέθηκε και στον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ελληνικής κυβέρνησης στην Κύπρο, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης Σεραφείμ Τσόκα, από τον οποίο ζητήθηκε να πάρει σαφή θέση υπέρ του συγκεκριμένου αιτήματος.

Ο κ. Τσόκας υιοθέτησε ως δίκαιη την πρόταση της CRPM, τονίζοντας και ο ίδιος την ανάγκη για ειδική μέριμνα στις νησιωτικές περιφέρειες, όπως το Νότιο Αιγαίο, αναφέροντας τα μεγάλα διαρθρωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, γεγονός που – όπως είπε – επιβάλλει η κατάταξή τους να γίνεται με κριτήρια διαφορετικά από αυτά των ηπειρωτικών περιοχών και βεβαίως όχι αποκλειστικά βάσει του ΑΕΠ, αλλά λαμβάνοντας υπόψη κι άλλους δείκτες, ώστε να αποτυπώνονται αντικειμενικά οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Φτακλάκη που συνόδευε τον Περιφερειάρχη, συμμετείχε με την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Κρήτης σε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου, όπου συζητήθηκαν τα κοινά προγράμματα συνεργασίας, όπως ο θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!