Νομαρχία Ρεθύμνου: Σύσκεψη για την εγκληματικότητα - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
9
Δεκέμβριος
Back

Νομαρχία Ρεθύμνου: Σύσκεψη για την εγκληματικότητα

Συσκεψη για την εγκληματικότητα, στην οποία συμμετείχαν οι φορείς του Ρεθύμνου,πραγματοποιηθηκε σήμεραυπό την προεδρία του Νομάρχη Γιώργη Παπαδάκη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Βουλευτής Ρεθύμνου, κ. Ηλίας Λαμπίρης, ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, κ. Νίκος Νικολακάκης, οι δήμαρχοι Ρεθύμνου, κ. Γιώργος Μαρινάκης, Αρκαδίου, κ. Μανώλης Μανωλακάκης, Γεροποτάμου, Βαγγέλης Μαυρομάτης, Κουρητών, κ. Στέφανος Σημαντήρης, Συβρίτου, κ. Μιχάλης Πετρακάκης, Φοίνικα, κ. Μανώλης Μαστορογιαννάκης, ο Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Κιτσόπουλος, ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μιχαηλίδης, ο Αστυνομικός διευθυντής Ρεθύμνου, κ. Κωνσταντίνος Ντέλης και εκπρόσωποι των φοιτητών.

Όπως δήλωσε ο Νομάρχης Ρεθύμνου, Γιώργης Παπαδάκης, η συνάντηση αυτή, η οποία αποτελεί συνέχεια τριών συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου για το θέμα αυτό και αλλεπάλληλων προφορικών και γραπτών παρεμβάσεων προς την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, πραγματοποιήθηκε με αφορμή το δυσάρεστο συμβάν με τη δολοφονία του φοιτητή. Όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν την αγωνία, την αγανάκτηση και τον αποτροπιασμό τους για το θλιβερό αυτό συμβάν, που επανέφερε στο προσκήνιο με τον πιο δυσάρεστο τρόπο την ανάγκη δραστικών μέτρων καταστολής από την πλευρά της πολιτείας- που είναι ταυτόχρονα και δυναμική απαίτηση του τόπου- ώστε το «καρκίνωμα» της εγκληματικότητας να αντιμετωπιστεί άμεσα και αποτελεσματικά.

Ο Νομάρχης Ρεθύμνου δήλωσε μάλιστα ότι επίκειται συνάντηση εκπροσώπων του Νομού με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παυλόπουλο, στον οποίο θα τεθεί εκ νέου το αίτημα της ενίσχυσης της Αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, που λειτουργεί με σημαντικές ελλείψεις και διευκρίνισε ότι εάν ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χηνοφώτης, δεν υλοποιήσει τη δέσμευσή του εντός του Κοινοβουλίου σε σχετικό ερώτημα του Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Λαμπίρη, σύμφωνα με την οποία η Αστυνομική διεύθυνση Αστυνομικής Ρεθύμνου θα έχει ενισχυθεί με 77 αστυνομικούς μέχρι τις 17 Ιουνίου, Νομαρχία και δήμοι θα προβούν σε κλείσιμο των Υπηρεσιών τους.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!