Νομαρχία Πειραιά: STOP σε 25 τόνους σάπια λεμόνια 

Στην απαγόρευση εισόδου στην χώρα μας ακόμη μιας μεγάλης ποσότητας ακατάλληλων για κατανάλωση λεμονιών από την Αργεντινή, τη δεύτερη σε διάστημα μόλις λίγων ημερών, προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της νομαρχίας Πειραιά.

Συγκεκριμένα λίγες, ημέρες μετά την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε παρτίδα λεμονιών βάρους 48 τόνων, οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας της Νομαρχίας Πειραιά απέτρεψαν την εισαγωγή άλλων 25 τόνων μέσω του Ε’ Τελωνείου Πειραιά, καθώς κατά την επιτόπια αυτοψία τους διαπίστωσαν ότι βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο σήψης.

Το προϊόν ιδιοκτησίας της εταιρείας «Βαγγελάτος ΑΕ» που έφτασε στην χώρα μας συσκευασμένο σε 1.386 χαρτοκιβώτια και αποθηκευμένο σε ένα κοντέινερ κρίθηκε ακατάλληλο για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, απαγορεύθηκε η εισαγωγή του και παραμένει δεσμευμένο στους χώρους του Τελωνείου. Για την υπόθεση ενημερώθηκε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της νομαρχίας από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα οι γεωπόνοι της νομαρχίας Πειραιά έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην χώρα σε 8 εισαγωγές ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων συνολικού βάρους 283,3 τόνων.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας επεσήμανε ότι «στη Νομαρχία Πειραιά δίνουμε καθημερινά μια πολυμέτωπη και σκληρή μάχη για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας καταναλωτές από κάθε διατροφικό κίνδυνο. Αν και το προσωπικό μας είναι αριθμητικά ανεπαρκές, αν και τα μέσα που διαθέτουμε είναι περιορισμένα, τα αποτελέσματα των ελέγχων μας είναι καθημερινά, είναι απτά και δικαιώνουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε με αίσθημα ευθύνης και υψηλής αξιοπιστίας».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!