Νομαρχία Πειραιά: Στοπ σε ακάταλληλα τυριά Αυστρίας και βαμβακελαιο  - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
6
Δεκέμβριος
Back

Νομαρχία Πειραιά: Στοπ σε ακάταλληλα τυριά Αυστρίας και βαμβακελαιο 

Τη διοχέτευση στην αγορά 5,5 τόνων τυριών που έφεραν παραπλανητικές και ελλιπείς σημάνσεις, απέτρεψαν οι κτηνίατροι της νομαρχίας Πειραιά, ενώ οι ελεγκτές του Τμήματος Τεχνικού Ελέγχου της διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή προχώρησαν στην ανάκληση διάθεσης από την αγορά βαμβακελαίου που κρίθηκε Μη Κανονικό – Νοθευμένο από το Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ειδικότερα οι κτηνίατροι της νομαρχίας κατά του διάρκεια κτηνιατρικού ελέγχου σε αποθήκες ψυγείων στον Ρέντη κατέσχεσαν 5,5 τόνους τυριών ιδιοκτησίας της εταιρείας Πέντε ΑΕ, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση.

Πρόκειται για 2.122 κιλά σκληρό τυρί Αυστρίας που επί της ετικέτας εμφάνιζε τη φωτογραφία ελληνικού νησιού και τη λέξη Greece με αποτέλεσμα να παραπλανάται ο καταναλωτής και για 3.329 κιλά τυρί άλμης με απουσία κωδικού αριθμού έγκρισης τυροκομείου. Ο ιδιοκτήτης έχει το δικαίωμα ένστασης για τα κατασχεθέντα προϊόντα του εντός 24ώρου.

Την ίδια στιγμή η νομαρχία Πειραιά προχώρησε στην ανάκληση διάθεσης από την αγορά βαμβακελαίου, που μετά τις εργαστηριακές αναλύσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους και σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών και την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία κρίθηκε Μη Κανονικό – Νοθευμένο.

Πρόκειται συγκεκριμένα για το βαμβακέλαιο με την επωνυμία «Eleoemporiki Stathis διον» βάρους 10 λίτρων και με ημερομηνία λήξης 13/12/09, δείγμα του οποίου οι ελεγκτές της διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έλαβαν από εστιατόριο στον Πειραιά και απέστειλαν για εργαστηριακό έλεγχο στις χημικές υπηρεσίες του Κράτους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δ’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών το προϊόν κρίθηκε Μη Κανονικό – Νοθευμένο και αυτό γιατί όπως απέδειξε ο εργαστηριακός έλεγχος πρόκειται για μίγμα σπορελαίων και όχι αμιγές βαμβακέλαιο όπως παραπλανητικά δηλώνεται.

Οι υπηρεσίες της νομαρχίας Πειραιά ενημέρωσαν για τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων την εταιρεία «διονύσιος δ. Στάθης Ελαιοεμπορική» της οποίας είναι ιδιοκτησίας το προϊόν και το εστιατόριο προκειμένου να προβούν στην απόσυρσή του.

Για την υπόθεση η νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε ακόμη τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, στην περιοχή της οποίας εδρεύει η εταιρεία (Αχαρνές), προκειμένου να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έλεγχοι.

Επισημαίνεται ότι ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα της κατ΄έφεση εξέτασης του δεύτερου δείγματος εντός 48 ωρών από την επίδοση του αποτελέσματος.

Σε δηλώσεις του ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας αναφέρθηκε για ακόμη μια φορά στις τραγικές ελλείψεις που αντιμετωπίζουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Νομαρχίας τονίζοντας ότι «οι υπηρεσίες μας, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων που αντιμετωπίζουμε σε προσωπικό και μέσα δίνουν κάθε μέρα έναν άνισο αγώνα, προκειμένου να διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία και τους καταναλωτές. δυστυχώς όμως παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι γνωστό στην Κεντρική διοίκηση εκείνη εξακολουθεί να κωφεύει αδιαφορώντας για τις συνέπειες που έχει αυτή της η επιλογή».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!