Νομαρχία Πειραιά: Υψηλά πρόστιμα στον ΟΛΠ για πολεοδομικές παραβάσεις

 Στην επιβολή υψηλών προστίμων συνολικού ύψους 139.224€ προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά σε βάρος της ΟΛΠ ΑΕ, καθώς πραγματοποιούσε εργασίες κατεδάφισης κτισμάτων μεγάλης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης, χωρίς να διαθέτει την απαιτούμενη άδεια και έγκριση από τις διευθύνσεις Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος της Νομαρχίας Πειραιά.

Πρόκειται συγκεκριμένα για κτίρια, τα οποία βρίσκονται στη χερσαία ζώνη του ΟΛΠ στον δήμο δραπετσώνας, επί της λεωφόρου Ανδρέα Παπανδρέου και επί της οδού Κανάρη, σε ένα μάλιστα εκ των οποίων, η στέγη είχε κατασκευαστεί από φύλλα αμιαντοτσιμέντου (ελλενίτ), γεγονός που επιβάλλει τη λήψη ειδικών μέτρων, στις οποίες η εταιρεία δεν είχε προβεί. Τα κτίρια που κατά το παρελθόν στέγαζαν γραφεία είχαν συνολικό εμβαδό 629,45 τ.μ.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «O OΛΠ έχει φαίνεται συνηθίσει να λειτουργεί ως κράτος εν κράτει σε κάθε δραστηριότητά του. Αγνοεί νόμους και φορείς και συμπεριφέρεται με μέγιστη ανευθυνότητα, αυτή τη φορά μάλιστα σε βάρος της δημόσιας υγείας και ασφάλειας» και πρόσθεσε «Τα πρόστιμα που επιβάλλουμε για τις περιβαλλοντικές και πολεοδομικές αυθαιρεσίες του ΟΛΠ μπορεί να είναι «ψίχουλα» για έναν τόσο ισχυρό και κερδοφόρο Οργανισμό, όμως στέλνουν ένα σαφές μήνυμα. Μήνυμα ότι στην Νομαρχία Πειραιά και στον πόλεμο που έχουμε κηρύξει ενάντια στην ανευθυνότητα και την ασυνειδησία δεν υπολογίζουμε «μεγέθη» και δεν χαριζόμαστε σε κανέναν».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!