Νομαρχία Πειραιά: Μπλόκο σε 6,1 τόνους ακατάλληλα κρέατα   - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
22
Οκτώβριος
Back

Νομαρχία Πειραιά: Μπλόκο σε 6,1 τόνους ακατάλληλα κρέατα  

Μπλόκο σε 6,1 τόνους ακατάλληλα για κατανάλωση κρέατα και ανάμεσα τους 500 κιλά χοιρινού γύρου με σαλμονέλα από τη Νομαρχία Πειραιά.
Σε αλλεπάλληλες κατασχέσεις ακατάλληλων για κατανάλωση κρεάτων, συνολικού βάρους 6,1 τόνων, ανάμεσα τους και 500 κιλών κατεψυγμένου γύρου χοιρινού με σαλμονέλα, προχώρησαν τα αρμόδια κτηνιατρικά κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά.

Ειδικότερα, μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών, οι κτηνίατροι της Νομαρχίας κατέσχεσαν :

· 500 κιλά κατεψυγμένο γύρο χοιρινό από το εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος του κ. Κούτρα Θεόδωρου (Ιωνίας 26, Νίκαια) με σαλμονέλα. Είχε προηγηθεί δεσμευτική δειγματοληψία από τη συγκεκριμένη ποσότητα που εστάλη στο Ινστιτούτο Υγιεινής και Τροφίμων για εργαστηριακό έλεγχο. Με απόφασή του ο Νομάρχης Πειραιά επέβαλε στην επιχείρηση πρόστιμο ύψους 15.000 €, ενώ τα ακατάλληλα προϊόντα θα καταστραφούν.

· Από την ίδια επιχείρηση κατασχέθηκαν άλλοι 4 τόνοι κατεψυγμένου γύρου χοιρινού και γύρου κοτόπουλου λόγω ελλιπών σημάνσεων. Για την τύχη τους θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή, καθώς ο ενδιαφερόμενος άσκησε ένσταση.

· 900 κιλά κατεψυγμένο χοιρινό κρέας επεξεργασμένο, από το κατάστημα Βαλκανική Αγορά ΑΕΒΕ που βρίσκεται στην Κρεαταγορά του Ρέντη λόγω έλλειψης ή και παντελούς απουσίας σημάνσεων. Ο ενδιαφερόμενος άσκηση ένσταση και για την τύχη τους θα αποφανθεί η τριμελής επιτροπή.

· 700 κιλά κατεψυγμένο κρέας βοοειδών, προβατοειδών και παραπροϊόντα κρέατος από το κατάστημα Euromeat ΕΠΕ που βρίσκεται στην Κρεαταγορά του Ρέντη με έλλειψη σημάνσεων. Ο υπεύθυνος παραιτήθηκε της ένστασης και τα προϊόντα θα καταστραφούν.

Για όλες τις παραπάνω υποθέσεις ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους επίδοξους παραβάτες, σε όλους όσους εξακολουθούν να θυσιάζουν τη δημόσια υγεία στο βωμό του κέρδους ότι είμαστε αποφασισμένοι να χτυπήσουμε την ανευθυνότητα και την ασυνειδησία μέχρι εκεί που δεν πάει. δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε επικίνδυνα διατροφικά παιχνίδια στην πλάτη των καταναλωτών» και πρόσθεσε «η Κυβέρνηση με την συνειδητή επιλογή της να μην ενισχύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των νομαρχιών και με τα μέτρα – ημίμετρα που σχεδιάζει καθιστά εαυτόν συνυπεύθυνο της ασυδοσίας που επικρατεί στην αγορά».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!