Νομαρχία Πειραιά: Αποτελέσματα ελέγχων διμήνου - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
17
Οκτώβριος
Back

Νομαρχία Πειραιά: Αποτελέσματα ελέγχων διμήνου

Βελτιωμένη είναι η εικόνα των καταστημάτων και επιχειρήσεων του ευρύτερου Πειραιά από υγειονομικής απόψεως, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα ελέγχου των κλιμακίων των εποπτών δημόσιας υγείας της Νομαρχίας Πειραιά κατά το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2008, σε σύγκριση με τα απολογιστικά στοιχεία του περασμένου έτους.
Από τα 366 καταστήματα και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, που ελέγχθηκαν το πρώτο δίμηνο του ‘08, όπως αναψυκτήρια, αποθήκες τροφίμων και ποτών, αρτοποιεία, γαλακτοπωλεία, εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, κυλικεία, οβελιστήρια κλπ :

– 63 χαρακτηρίστηκαν «καθαρά» από υγειονομικής απόψεως, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 17,1 % επί του συνόλου των ελεγχθέντων. Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2007 ήταν 10,2 %.

– 266 χαρακτηρίστηκαν «σχετικώς καθαρά», αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 72,7 %. Για όλες αυτές τις περιπτώσεις έγιναν συστάσεις για βελτιώσεις από υγειονομικής απόψεως. Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2007 ήταν 74 %.

? 7 χαρακτηρίστηκαν «ακάθαρτα», αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 2,0 %. Όλες οι υποθέσεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα. Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2007 ήταν 6,5 %.

– 30 βρέθηκαν να λειτουργούν χωρίς την προβλεπόμενη από τον νόμο άδεια λειτουργίας και έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προς τους οικείους δήμους, αριθμός που αντιστοιχεί σε ποσοστό 8,2 %. Το αντίστοιχο ποσοστό για το 2007 ήταν 9,3 %.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «οι προσπάθειες μας για ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Ο αγώνας για μια αγορά ποιοτική και θελκτική μας θέλει διαρκώς παρόντες και αυτό κάνουμε με τους χιλιάδες ελέγχους μας, παρά τις ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό» και πρόσθεσε «δεν θα πάψουμε να το λέμε, όσο δεν μας δίνεται η δυνατότητα επιβολής προστίμων στους παραβάτες για θέματα υγειονομικής σημασίας, τόσο το τοπίο δεν θα βελτιώνεται δραστικά. Είναι ανάγκη η νομοθεσία να αλλάξει και επιτέλους όσοι λειτουργούν κάτω από απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες, εκτός από τη δικαιοσύνη, να έχουν να αντιμετωπίσουν και υψηλότατα πρόστιμα».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!