Νομαρχία Μαγνησίας: διώκονται γιατί θέλησαν να μεταφέρουν μαθητές στα σχολεία τους

Μια αδυναμία της νομοθεσίας, η οποία δημιουργεί κοινωνικό πρόβλημα, προσπάθησε να αντιμετωπίσει η Νομαρχία Μαγνησίας και βρέθηκαν κατηγορούμενοι ο Νομάρχης κ. Απόστολος Παπατόλιας και η Αντινομάρχης, αρμόδια για θέματα Παιδείας, κα. Νατάσα Οικονόμου. Και αυτό παρά το γεγονός ότι τελικώς δρομολογήθηκε λύση σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Το θέμα αφορά στη μεταφορά των μαθητών στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) των περιοχών Φυτόκου και Αγριάς στο Βόλο. Μέχρι το τέλος του 2007, η μεταφορά γινόταν από τη ΝΑΜ με μισθωμένα δρομολόγια, πρακτική που ακολουθούνταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Ωστόσο, μετά τη μετάδοση τηλεοπτικής εκπομπής, κατά την διάρκεια της οποίας έγιναν καταγγελίες για συναλλαγή της τέως νομαρχιακής αρχής και του προκατόχου της κας Οικονόμου με τον πρώην πρόεδρο της Αστικό ΚΤΕΛ Α.Ε., η παρούσα Νομαρχιακή Αρχή διαπίστωσε μετά από έρευνα, ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, δεν προβλεπόταν η δωρεάν μεταφορά για τα συγκεκριμένα σχολεία. Παρόλα αυτά αποφάσισε να συνεχίσει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητώνμέχρι το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, αρνούμενη να τους αφήσει στην τύχη τους, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα πρωτοβουλίες για την επίλυση του προβλήματος.

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας γνωστοποίησε το πρόβλημα στα Υπουργεία Παιδείας, Μεταφορών και Οικονομικών, ζητώντας να ενταχθούν και τα Επαγγελματικά Λύκεια στην ειδική νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών των Μουσικών σχολείων, των Σχολείων Ειδικής Αγωγής και των Απόδημων Ελληνοπαίδων. Τελικά, οι ρυθμίσεις δεν προχώρησαν, το πρόβλημα οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και απειλούνται έντονες αντιδράσεις από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Από την Εισαγγελία Βόλου, όμως, ασκήθηκε δίωξη κατά του Νομάρχη και της Αντινομάρχη για «παράβαση καθήκοντος και απιστία».

Ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Απόστολος Παπατόλιας, τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να εξομοιώνονται εκείνοι που με σκοτεινές και αδιαφανείς διαδικασίες δημιούργησαν το πρόβλημα, με εκείνους που το ανέδειξαν δημόσια και φρόντισαν να προστατέψουν τα συμφέροντα των μαθητών».

Σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση, ο Νομάρχης συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο, ζητώντας του να εγκρίνει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 300.000€ .

Τελικά, ο Υπουργός χορήγησε από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έκτακτη οικονομική ενίσχυση ποσών € 111.130,00 και € 188.870 αντιστοίχως για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβούλιου, ο Νομάρχης ζήτησε από τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου την ομόφωνη στήριξη της πρότασης, ώστε να εφαρμοστεί με κοινή πολιτική βούληση, η λύση που υποδείχθηκε από το Υπουργείο και να αξιοποιηθούν προς αυτό τα σχετικά κονδύλια.

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!