Νομαρχία Λάρισας: Αντιπλημμυρικά έργα στη Αγιά - Aftodioikisi.gr
Δευτέρα
6
Δεκέμβριος
Back

Νομαρχία Λάρισας: Αντιπλημμυρικά έργα στη Αγιά

Ένα πολύ σημαντικό έργο, που αφορά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της επαρχίας Αγιάς, δημοπρατεί η Νομαρχία Λάρισας.Πρόκειται για την κατασκευή μιας σειράς από μόνιμα φράγματα στην περιοχή του Βαθυρέματος, με σκοπό να συγκρατηθούν τα νερά σε μια περιοχή αρκετά επικίνδυνη αφού αποψιλώθηκε από τη φυσική της βλάστηση εξαιτίας της πυρκαγιάς που κατέκαψε πέρυσι το καλοκαίρι αρκετές χιλιάδες στρέμματα στην περιοχή.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να διευθετηθεί μια εκκρεμότητα που συνιστούσε μόνιμη απειλή για την περιοχή.

Ειδικότερα, η Νομαρχία Λάρισας, μετά από συνεχή διαβήματα του Νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρού διεκδίκησε και πήρε από το Υπ. Εσωτερικών το ποσό των 740.000 ευρώ για τα μόνιμα αντιπλημμυρικά έργα του Βαθυρέματος.

Αφού συντάχθηκε η μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Νομαρχίας και ξεπεράστηκαν μια σειρά από δυσκολίες, η Επιτροπή Έργων της Νομαρχίας συνήλθε προχθές και αποφάσισε να δημοπρατήσει το έργο. Η δημοπρασία ορίστηκε για την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και οι εργασίες προβλέπεται να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν. Η μελέτη προβλέπει μάλιστα ότι το έργο θα πρέπει να κατασκευαστεί μέσα σε έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ειδικότερα, οι εργασίες αφορούν στην κατασκευή μιας σειράς μόνιμων φραγμάτων που θα ξεκινούν από τη γέφυρα του Βαθυρέματος και θα φτάνουν κλιμακωτά σε υψόμετρο 1000 μέτρων.

Βασικός σκοπός τους είναι να συγκρατούν τα νερά σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων, που απειλούν κυρίως τις περιοχές Καστρί Αγιάς και Πλασιά, και χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών σε περιοχές του δήμου Λακέρειας. Η μείωση της πλημμυρικής παροχής, η αποφυγή διάβρωσης, η μεταφορά φερτών υλών καθώς και ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής λογίζονται από τη μελέτη ως επί πλέον οφέλη από την κατασκευή των μόνιμων αντιπλημμυρικών έργων.

Σχετικά με το θέμα, ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, τόνισε ότι «με τα έργα αυτά θα αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ένα σοβαρό πρόβλημα της επαρχίας Αγιάς που τελούσε σε εκκρεμότητα. δόθηκε μεγάλος αγώνας για να ξεπεραστούν δυσκολίες και εμπόδια. Η Νομαρχία Λάρισας αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και θωρακίζει με έργα ουσίας, το νομό απέναντι στο ενδεχόμενο φυσικών καταστροφών».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!