Νέο σκάνδαλο με «πλαστά» διπλώματα -Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι των Περιφερειών

Για άλλη μια φορά ήρθαν στην επιφάνεια αποκαλύψεις για «πλαστά διπλώματα», για συλλήψεις και έρευνες σε Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών, αυτή τη φορά στην Κορινθία.

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΣΥΑΠΕ) κατάγγελλοντας:

Έχοντας ενημέρωση μόνο από τα δημοσιεύματα και χωρίς να γνωρίζουμε αναλυτικά τα όποια ευρήματα, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο όχι μόνο να καταδικάσουμε και πάλι τα φαινόμενα αυτά, αλλά και να καλέσουμε την κυβέρνηση και τις Περιφερειακές Αρχές και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, που συνεχίζουν να διατηρούν ένα αναχρονιστικό και διάτρητο νομικό πλαίσιο, που δημιουργεί το έδαφος για κάθε είδους παράτυπες ή ακόμα και έκνομες ενέργειες και να προχωρήσουν σε μέτρα, που θα διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζουν με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Δ/νσεων Μεταφορών, που θα ξεχωρίζουν «την ήρα από το στάρι».

Κυβέρνηση, Περιφερειακές Αρχές και ιδιαίτερα Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων έχουν τεράστιες ευθύνες. Ούτε τα ημίμετρα που εξαγγέλλουν δεν παίρνουν. Πρόσφατη είναι η παράταση που δόθηκε έως τις 31 Αυγούστου 2023 μετά από άλλη μια άπρακτη… για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού της παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 4850/2021 για τις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών και οδηγών.

Φτάνει πια!!!

Απαιτούμε όχι μόνο να διερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές και να ρίξουν άπλετο φως στις υποθέσεις αυτές, καθώς και σε κάθε άλλη καταγγελία αλλά και κυβέρνηση και Περιφερειακές Αρχές:

– Να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα (θεσμικά και τεχνικά) προκειμένου να διασφαλίζεται η ομαλή και η αδιάβλητη διενέργεια των θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών και οδηγών στις Δ/νσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας.

– Να προμηθευτούν, να εγκαταστήσουν και θα θέσουν σε λειτουργία σε όλες τις αίθουσες θεωρητικών εξετάσεων υποψηφίων οδηγών και οδηγών, τον προβλεπόμενο εξοπλισμό της παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 4850/2021, έστω και αυτόν τον ελλιπή.

– Να προχωρήσουν σε νομοθετική ρύθμιση εγκατάστασης και χρήσης των λεγόμενων jammers και κάθε άλλου πρόσθετου τεχνικού εξοπλισμού.

Η ΟΣΥΑΠΕ, οι Σύλλογοι και οι εργαζόμενοι στις Δ/νσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας δεν ανεχόμαστε να συνεχίζεται ένα αναχρονιστικό και διάτρητο πλαίσιο, που αφήνει αθωράκιστες τις υπηρεσίες και απροστάτευτους τους υπαλλήλους που επιτελούν με ευσυνείδητα αυτό το καθήκον.

Comments are closed.


Recent Posts

Μαρία Σπυράκη: Δεν «κρύφτηκα» πίσω από την ασυλία μου

Σε δήλωση σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων (JURI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας της,…

2 λεπτά ago

Ιδιοκτήτης θερμοκηπίου απασχολούσε παράνομα αλλοδαπούς εργάτες

Συνελήφθη, τη Δευτέρα το πρωί στα Φάρσαλα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ένας ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε…

7 λεπτά ago

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 60χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε το απογευμα της Δευτέρας ο 60χρονος άντρας που κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος ενός…

16 λεπτά ago

Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Υποψήφιοι ετοιμάζουν ασφαλιστικά μέτρα

Στα Δικαστήρια κρίνεται, όπως έγραψε η aftodioikis.gr, ο μεγάλος Γραπτός Διαγωνισμός του ΑΣΕΠ (2Γ/2022), στον οποίο συμμετείχαν 76.799 υποψήφιοι και στον…

17 λεπτά ago

Στη λίστα των «καταζητούμενων» της Μόσχας ο διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυμάμεων Βαλέρι Ζαλούζνι

Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας συμπεριέλαβε τον ανώτατο διοικητή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγό Βαλέρι Ζαλούζνι, στη λίστα των «καταζητούμενων…

25 λεπτά ago

Τέμπη: Σε πέντε ημέρες τα στοιχεία από το καταγραφικό του μοιραίου Intercity

Σε πέντε ημέρες αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εξαγωγή των δεδομένων από το καταγραφικό της μοιραίας αμαξοστοιχίας καθώς λόγω τεχνικών…

32 λεπτά ago