Νέο μοντέλο διοίκησης στην Π. Kεντρικής Μακεδονίας

Στην παρουσίαση του νέου μοντέλου διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των νέων αντιπεριφερειρχών θα προχωρήσει τη Δευτέρα, στη μία το μεσημέρι, στην αίθουσα συσκέψεων της περιφέρειας ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Από τα «καινά δαιμόνια» στη διοίκηση η απόδοση τομεακών αρμοδιοτήτων σε κάθε έναν από τους δέκα αντιπεριφερειάρχες, επιπροσθέτως του τομέα ευθύνης τους, είτε ανά περιοχή είτε θεματικά.

Σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο διοίκησης, για την διευκόλυνση του έργου των αντιπεριφερειαρχών, σε κάθε περιφερειακή ενότητα θα αναλάβουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες οι εντεταλμένοι σύμβουλοι. Εκείνοι θα έχουν πλέον δικαιώματα υπογραφής και με τον τρόπο αυτό θα διευκολύνουν το έργο των αντιπεριφερειαρχών για τους οποίους εκτιμάται ότι θα προκύψει μεγάλος φόρτος εργασίας.

Σύμφωνα με την ΠΚΜ, το εν λόγω μοντέλο αποτελεί το αποτέλεσμα του σχεδιασμού του νέου περιφερειάρχη, ο οποίος σκοπεύει να ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό περιφερειακών συμβούλων. Επισημαίνεται, μάλιστα, ότι σε πλήθος 50 περιφερειακών συμβούλων της παράταξης της διοίκησης, αναμένεται να δοθούν συγκεκριμένοι ρόλοι σε 35 περίπου, καθώς οι δέκα από αυτούς είναι οι αντιπεριφερειάρχες και κάποιοι είναι επιφορτισμένοι με καθήκοντα προέδρου ή έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις στη Βουλή.

Επιπλέον, μετά και την ανακοίνωση των ονομάτων των τριών θεματικών αντιπεριφερειαρχών, που θα γίνει αύριο, θα τεθούν συγκεκριμένοι στόχοι και θα ζητούνται συγκεκριμένα αποτελέσματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα και από τους δέκα αντιπεριφερειάρχες και από τους εντεταλμένους ανά περιφερειακή ενότητα συμβούλους. Έτσι υπολογίζεται ότι θα υπάρξει πιο αποτελεσματική διοίκηση και γρήγορη διεκπεραίωση υποθέσεων και εγγράφων σε κάθε νομό.

Σε ό,τι αφορά την εποπτεία κάθε τομέα ευθύνης από κάθε αντιπεριφερειάρχη για το σύνολο, όμως, της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο νέος περιφερειάρχης εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό τα ζητήματα που θα προκύπτουν θα αντιμετωπίζονται σε επίπεδο περιφέρειας και όχι τοπικά όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Σύμφωνα με την περιφέρεια, το νέο σχήμα που θα δημιουργηθεί θα είναι λειτουργικότερο και αποτελεσματικότερο από ό,τι το προηγούμενο, το οποίο χαρακτηρίζεται συγκεντρωτικό και μη επιτυχές.

Σχετικά

Ιωακειμίδης: Καλός στη θεωρία ο «Καλλικράτης», στην πράξη όμως…

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑΣ, ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!