Νέο υδατοδρόμιο στον Άγιο Κοσμά – Τι σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ – Πώς θα εξυπηρετηθεί ο Αργοσαρωνικός - Aftodioikisi.gr
Πέμπτη
20
Ιανουάριος
Back

Νέο υδατοδρόμιο στον Άγιο Κοσμά – Τι σχεδιάζει το ΤΑΙΠΕΔ – Πώς θα εξυπηρετηθεί ο Αργοσαρωνικός

Το ενδεχόμενο κατασκευής υδατοδρομίου στην περιοχή του Αγίου Κοσμά που θα συνδέει την Αττική με όλα τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα με την imerisia.gr. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις με στελέχη της αγοράς και το υδατοδρόμιο αυτό θα πάρει το «πράσινο φως» σε περίπτωση που τελικά δεν κατασκευαστεί στην περιοχή του ΣΕΦ.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η έναρξη τακτικών πτήσεων μετατίθεται για την ερχόμενη τουριστική περίοδο, καθώς μόνο ένα υδατοδρόμιο έχει πάρει σχετική άδεια, ενώ περίπου 40 περιοχές περιμένουν τις σχετικές εγκρίσεις!

Σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ στόχος είναι το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στον Αγιο Κοσμά να ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας αλλά και των παράκτιων πόλεων και νησιών της χώρας, ενώ προγραμματίζεται να εξυπηρετεί καθημερινά δρομολόγια μεταξύ του Αγίου Κοσμά και επιλεγμένων νησιών του Αιγαίου (κυρίως όσων δεν διαθέτουν χερσαίο αεροδρόμιο π.χ. Άνδρος, Ίος, Σχοινούσα, Πάτμος, Νίσυρος κ.λπ.) προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων των νησιών για λόγους ιατρικούς επαγγελματικούς, εμπορικούς, κ.λπ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ η λειτουργία των υδατοδρομίων που θα διαχειρίζονται οργανισμοί Λιμένων θα προσδώσει σημαντική υπεραξία στα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Μέχρι στιγμής με πρωτοβουλία του ΤΑΙΠΕΔ έχει αδειοδοτηθεί το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας. Στη διαδικασία αδειοδότησης βρίσκονται τα υδατοδρόμια σε Παξούς, Πάτρα, Λαύριο, Αγ. Μαρίνα (Ραφήνα), Ηράκλειο, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη και Βόλο.

Η εκτίμηση του πτητικού έργου από το υδατοδρόμιο του Αγίου Κοσμά μεταξύ άλλων προβλέπει:

Πτήσεις charter και Air taxi από και προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Περιηγητικές πτήσεις, σε συνέργεια με την κρουαζιέρα π.χ. Ά. Κοσμάς – Πόρος κ.λπ.

Πτήσεις προς παράκτιες περιοχές ειδικού τουριστικού ενδιαφέροντος (Πόρτο Χέλι, Ναύπλιο, Πύλος, Χαλκιδική), παράκτιες πόλεις και παραλίμνιες περιοχές.

Ειδικές πτήσεις με σκοπό την κάλυψη έκτακτων περιστατικών.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!