Νέες κατασχέσεις 1 τόνου ακατάλληλων κρεάτων από τη Νομαρχία Πειραιά

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια της Νομαρχίας Πειραιά για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας από ενδεχόμενους διατροφικούς κινδύνους και φαινόμενα παραπλάνησής του.

Μία μέρα μετά την κατάσχεση 1 περίπου τόνου σαρακοστιανών και διαφόρων κρεάτων στην περιοχή της Σαλαμίνας, τα κτηνιατρικά κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά προχώρησαν χθες, στην κατάσχεση ενός ακόμη περίπου τόνου ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης από την Κρεαταγορά του Ρέντη.

Ειδικότερα η κατάσχεση πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα Grevin AEBE και αφορούσε :

400 κιλά κοτόπουλο νωπό Ιταλίας συσκευασμένο, λόγω λήξης ορίου συντήρησης
680 κιλά νωπά αρνιά προέλευσης FYROM επειδή έφεραν δυσδιάκριτες σφραγίδες καταλληλότητας.
Για την περίπτωση των εισαγόμενων αρνιών από τη FYROM με τις δυσδιάκριτες σφραγίδες καταλληλότητας, η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις κτηνιατρικές υπηρεσίες των Νομαρχιών Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, Ευβοίας, Βοιωτίας, Κυκλάδων, στην περιοχή των οποίων, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των παραστατικών, έχουν διοχετευθεί ποσότητες από την εν λόγω παρτίδα.

Για την υπόθεση ενημερώνεται ο αρμόδιος εισαγγελέας Πειραιά.

Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας τόνισε ότι «Στόχος μας είναι στο πιάτο του καταναλωτή να φτάνουν προϊόντα απολύτως ασφαλή. Προς την κατεύθυνση αυτή στην Νομαρχία Πειραιά γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, αποτελεσματική και ουσιαστική. Μια προσπάθεια που επιτέλους η Πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει έμπρακτα, ενισχύοντας τους ελεγκτικούς μας μηχανισμούς, με μέσα και προσωπικό. διότι καλές οι εξαγγελίες και τα μεγάλα «θα», αλλά όσο οι νομαρχίες της χώρας, λειτουργούν με πενιχρά μέσα και ελλιπέστατο προσωπικό, ο δρόμος προς μια αγορά που θα αποπνέει ασφάλεια και θα παρέχει ποιότητα, θα είναι μακρύς».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!